08.02.2019 Beograd

PKS: Na sajmu hrane u Moskvi 12 kompanija iz Srbije

PKS: Na sajmu hrane u Moskvi 12 kompanija iz Srbije
Privredna komora Srbije (PKS) najavila je danas da će se 12 domaćih proizvođača hrane - sireva i mlečnih proizvoda, mesnih prerađevina, prerađenog voća i povrća, sokova i vina predstaviti u Moskvi, na jednoj od najvećih međunarodnih sajamskih izložbi prehrambene industrije u svetu "Prodekspo", koji se održava od 11. do 15. februara.

PKS i Razvojna agencija Srbije, uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji u okviru Projekta "Pomoć za trgovinu – podrška proizvodnim kapacitetima u poljoprivrednom sektoru", organizovaće nastup 12 srpskih kompanija u okviru Nacionalnog paviljona Srbije, navedeno je u saopštenju.

Ove godine, u okviru Nacionalnog paviljona Srbije proizvodni program će predstaviti: Mlekara Šabac, PIK Bečej, "Zlatiborac" Mačkat, "Megle" Kragujevac, ITN Grupa Beograd, Mitros Flajšvaren Sremska Mitrovica, "Toplički vinogradi" Prokuplje, "Master Fruts" Beograd, "Fruvita" Beograd, "Inter Fud 60" Čačak, "Mundorama" Beograd, Mlekara Ub.

"Prodekspo" je jedna od najvećih i najznačajnijih specijalizovanih izložbi prehrambene industrije, u okviru koje se organizuju poslovni susreti proizvođača i izvoznika, kao i distributera i predstavnika vodećih maloprodajnih trgovinskih lanaca.

Sajam godišnje poseti više od 60.000 posetilaca iz oko 100 zemalja, koji imaju priliku da se upoznaju sa proizvodnim programom više od 2.300 izlagača iz 65 zemalja i 30 nacionalnih paviljona zemalja Evrope, Azije, Afrike, Amerike i Australije.

Iz PKS ističu da tradicionalno učešće na jednoj od najuglednijih međunarodnih izložbi prehrambenih proizvoda direktno doprinosi kvalitetnijoj promociji proizvodnih programa kompanija, upoznavanju sa najnovijim svetskim trendovima, poslovnim partnerima i konkurencijom, postizanju dogovora o novim izvoznim poslovima, kvalitetnijem pozicioniranju srpskih brendova i ukupnom povećanju izvoza.

Podseća se i da je Ruska Federacija treći trgovinski partner Srbije.

Ukupna bilateralna trgovinska razmena u 2018. dostigla je oko tri milijarde dolara uz rast od 18,5 odsto, od čega je više od milijardu dolara izvoz Srbije.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side