PKS: Domaća "Srebrna maska" za zaštitu od zaraze uskoro u prodaji
30.09.2020 Beograd

PKS: Domaća "Srebrna maska" za zaštitu od zaraze uskoro u prodaji

PKS: Domaća "Srebrna maska" za zaštitu od zaraze uskoro u prodaji Foto: Pixabay.com
Na tržištu Srbije uskoro će biti nova, "srebrna maska" za zaštitu od zaraze, najavila je danas Privredna komora Srbije (PKS).

To je rezultat povezivanja dve domaće proizvodne kompanije: "Koloida" i "Galenike farmacije".

"Srebrna maska" je proizvedena primenom "savremenih nanotehnologija, pri čemu se joni srebra i zeolit putem ultrazvučne jonizacije trajno integrišu u tkaninu što predstavlja dodatni nivo zaštite", objašnjeno je u saopštenju.

Te maske će se proizvoditi u veličinama za decu i odrasle, a biće na tržištu sredinom oktobra.

Partnerstvo "Galenike farmacije" i "Koloida", nastalo posle početnog povezivanja uz posredovanje PKS, "predstavlja odličan model za stvaranje domaćih inovativnih proizvoda, konkurentnih i na međunarodnom tržištu", istakla je Komora.

"Očekujem da će ova saradnja biti odličan primer drugima da se povezuju, razmenjuju ideje, razrađuju rešenja i kreiraju kvalitetne proizvode. PKS će uvek biti institucionalna podrška domaćoj prerađđivačkoj industriji i njenim nastojanjima da stvori nove vrednosti", izjavila je Mirjana Vučićević, sekretarka Udruženja PKS za farmaciju i medicinsku delatnost, tokom posete proizvodnom pogonu kompanije "Galenika farmacija" u Petrovcu na Mlavi.

"Galenika faramacija" će, kako je saopšteno, u saradnji s Fondacijom Novaka Đokovića i kompanijom "Koloid", pokrenuti humanitarni projekat u okviru kojeg će prvih 100.000 proizvedenih "srebrnih maski" biti poklonjeno đacima prvih razreda svih osnovnih škola u Srbiji.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side