16.10.2018 Vašington

Pauel: Neorganizovan Bregzit bi mogao negativno da utiče na SAD

Pauel: Neorganizovan Bregzit bi mogao negativno da utiče na SAD Foto: Beta, AP
Predsednik američke centralne Banke, takozvanog Feda, Džerom Pauel izrazio je danas zabrinutost da bi neorganzovani Bregzit, bez postignutog dogovora između Britanije i EU, mogao da ima negativne posledice na američku privredu.

Tokom sastanka Saveta za finansijsku stabilnost u Vašingtonu šef Feda je upozorio da iako američke banke imaju malu izloženost kod britanskih banaka kada je reč o njihovim fondovima njihova izloženost prema evropskim bankama je znatnija.

"To ukazuje da ukoliko bi evropska privreda usporila posle odvajanja Britanije iz EU američke banke bi mogle indirektno da budu pogođene", rekao je Pauel.

On je rekao da neizvesnosti tranzicije kada je reč o finansijskoj regulativi ukazuju da je važno da se nađu efikasna rešenja da bi se izbegla kriza finansijske stabilnosti.

Zamenik američkog ministra finansija za međunarodne poslove Dejvid Malpas je na istom sastanku takođe izrazio zabrinutost zbog mogućeg negativnog uticaja Bregzita na finansijska tržišta.

"Želimo da budemo sigurni da će širenje (nesigurnosti) u slučaju tvrdog Bregzita moći da se kontroliše da bi se održala finansijska stabilnost", rekao je on.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Mihajlović: U narednih četiri-pet godina rehabilitacija svih najvažnijih pruga u Srbiji Mihajlović: U narednih četiri-pet godina rehabilitacija svih najvažnijih pruga u Srbiji

  Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da se Srbija strateški optedelila za ulaganje u železnicu, te da očekuje da će u narednih četiri-pet godina biti rehabilitovane sve najvažnije pruge u zemlji.

 • Mali: Dobra saradnja sa Svetskom bankom Mali: Dobra saradnja sa Svetskom bankom

  Ministar finansija i guverner Srbije u Svetskoj banci Siniša Mali razgovarao je danas sa izvršnim direktorom Švajcarske konstituence u Svetskoj banci Vernerom Gruberom o saradnji sa tom međunarodnom finansijskom institucijom koja je spremna da kreditira nove projekte u Srbiji.

 • Radnici kompanije Leoni ubeđeni su da su im povređena prava Radnici kompanije Leoni ubeđeni su da su im povređena prava

  Radnici kompanije "Leoni" u Malošištu kod Doljevca od kojih je zatraženo da prihvate rad duži od jedne radne nedelje i rad prekovremeno, noćni rad i preraspodelu radnog vremena ocenili su da su njihova prava time povređena.

 • Evro danas 118,38 dinara Evro danas 118,38 dinara

  Dinar je danas neznatno promenio vrednost u odnosu na evro i zvanični srednji kurs je 118,3800 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side