Otvorene neobavezujuće ponude za Komercijalnu banku
10.09.2019 | 13:51h ► 14:20h Beograd

Otvorene neobavezujuće ponude za Komercijalnu banku

Otvorene neobavezujuće ponude za Komercijalnu banku
Neobavezujuće ponude, u prvoj fazi tendera za prodaju akcija Komercijalne banke u vlasništvu Republike Srbije, otvorene su na današnjoj sednici Tenderske komisije Ministarstva finansija.

Tenderska komisija je konstatovala da su prispele četiri ponude u roku predviđenom tenderskom dokumentacijom, saopštilo je Ministastvo finansija.

Ponude su otvorene i konstatovano je da su kompletne, odnosno da sadrže elemente predviđene tenderskom dokumentacijom za prvu fazu.

Ministarstvo finansija će u narednim danima uz asistenciju privatizacionih savetnika uraditi analizu prispelih neobavezujućih ponuda i konstatovati koji se od ponuđača kvalifikovao za drugu, obavezujuću fazu.

Kvalifikovane ponude će biti rangirane u skladu sa kriterijumima predviđenim tenderskom dokumentacijom, i kvalifikovani ponuđači će biti obavešteni o rang listi.

Posle toga će kvalifikovani ponuđači imati mogućnosti da urade dodatnu i sveobuhvatnu analizu poslovanja banke.

Predvideno je da obavezujuće ponude budu podnete sredinom novembra ove godine.

Ovlašćeni predstavnici svih ponuđača koji su dostavili neobavezujuće ponude, pozvani su da prisustvuju današnjem otvaranju koverata zbog transparentnosti procesa, navelo je Ministarstvo finansija.

Ministar finansija Siniša mali je danas na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekao da su među ponuđačima i banke koje već posluju u Srbiji, ali i investioni fondovi.

On je podsetio da je za kupovinu akcija Komercijalne banke bilo zainteresovano šest banaka i institucija, ali da su stigle četiri ponude.

"Vazno je da imamo toliko zainteresovanih i to pokazuje koliko smo atraktivni", rekao je Mali.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side