Otvorena prva 3D laboratorija na Mašinskom fakultetu u Beogradu
18.10.2019 Beograd

Otvorena prva 3D laboratorija na Mašinskom fakultetu u Beogradu

Otvorena prva 3D laboratorija na Mašinskom fakultetu u Beogradu Foto: Pixabay
Na Mašinskom fakultetu u Beogradu danas je otvorena prva 3D laboratorija, koja studentima i nastavnicima omogućava da u virtuelnoj realnosti isprobaju ideje i koncepte za industrijske proizvode, to jest da kroz jednu platformu sagledaju ceo "životni vek proizvoda" - od ideje i dizajna, preko simulacije i testiranja, proizvodnje, lansiranja na tržištu, do reciklaže.

U saopštenju tog fakulteta navedeno je da je dekan Radivoje Mitrović kazao da je ambicija zaposlenih da ta 3D experience laboratorija bude jedno od mesta na kom će se "praksa nastavljati na teoriju", da intelektualni kapital treba ugraditi u neki proizvod i ocenio da je to budućnost.

Platforma povezuje projektante, inženjere, dizajnere, menadžere, marketing stručnjake, prodavce u integrisano okruženje i predstavlja jedno od najmodernijih softverskih rešenja, a moguće je uključivanje stručnjaka različitih profila iz celog sveta istovremeno.

"Želimo da se tranformišemo u ekonomiju zasnovanu na znanju i da naš BDP nema mali linearni rast, već eksponencijalni. Vrata našeg fakulteta su uvek otvorena za ovakve inovativne događaje", istakao je Mitrović i dodao da je od ove godine studentima Mašinskog fakluteta u Beogradu na raspolaganju i smer Informacione tehnologije u mašinstvu.

Laboratorija 3D experience je rezultat saradnje kompanije CADCAM Data iz Beograda, koja je donirala licence za opremanje laboratorije za razvoj proizvoda, i beogradskog Mašinskog fakulteta, a priliku da je koriste imaće studenti svih nivoa studija, istraživači i profesori. Reč je o prvoj takvoj laboratoriji u Beogradu.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side