Otvoren izraelski tržni centar u Novom Sadu
11.10.2012 Novi Sad

Otvoren izraelski tržni centar u Novom Sadu

Otvoren izraelski tržni centar u Novom Sadu
Prvi tržni centar izraelske kompanije 'Big Si Srbija' svečano je danas otvoren u Novom Sadu. Investicija vredi oko 50 miliona evra.

 

Tržni centar, ukupne veličine 40.000 kvadratnih metara, u kome će biti zaposleno oko 500 radnika, svečano su puštanjem balona u vazduh otvorili gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i direktor i vlasnik kompanije "Big Si Srbija" Ejtan Barzeu.

Otvaranju tržnog centra prisustvovali su predsednik vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić, ambasador Izraela u Beogradu Josef Levi i mnogobrojni građani.

Podsećajući da je Izrael jedan od najvećih investotora u Srbiji, Vučić je istakao da ovaj tržni centar pokazuje da Srbija, ukoliko bude napredovala i menjala investicioni ambijent, može da privuče još mnogo više, ne samo izraelskih, već i investicija iz drugih zemalja i dodao da očekiuje da se to i dogodi u narednom periodu. 

Vučić je izrazio očekivanje da će Izrael ubuduće uložiti još mnogo više novca i svoje tehnologije i da u tom pogledu bude prisutan u svim delovima naše zemlje, ulažući u poljoprivredu i druge privredne potencijale Srbije.

On je naglasio da je kompanija "Big Si Srbija" značajna za Novi Sad i Vojvodinu i da je dodatni inicijator drugim izraelskim investitorima da još više ulažu, posebno u poljoprivredu Srbije.

autor: MP izvor: Tanjug/Novi magazin
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 11.10.2012, 18:59h nidža (1)

    Upravo ono protiv čega su bile prethodne vlasti (ili njihov finansijer monopolista) – konkurencija. Dolazak velikih evropskih megamarketa može samo pomoći da se poboljša ponuda, poveća konkurencija i pojeftine artikli. Još kad bi došli Austrijanci (Bila), Italijani...da najzad stigne Ikea...pa da prestanemo ići u segedin po hranu ili u Beč po odeću. Slobodan protok robe i sredstava mora prethoditi slobodnom kretanju ljudi - našem uključenju u evropske integracije (samo prethodno da oporavimo privredu).

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side