Otpadne gume briga proizvođača
04.11.2015 Beograd

Otpadne gume briga proizvođača

Otpadne gume briga proizvođača Foto: Freeimages.com
Proizvođači i uvoznici automobilskih guma obavezni su da vode brinu o otpadnim gumama. To je zajednički stav Grupacije proizvođača guma i gumenih proizvoda okupljenih u Privrednoj komori Srbije i Agencije za zaštitu životne sredine kojim se na odgovoran način rešava jedan od velikih ekoloških problema.

Svedoci smo da su potrošene auto gume svuda oko nas - najčešće završavaju na improvizovanim deponijama ili ih neodgovorni vlasnici jednostavno ostavljaju pored puta a vrlo često i spaljuju. Sa stanovišta zaštite čovekove okoline sve su to neprihvatljivi načini postupanja s gumama kojima je istekao “životni vek”.

Zato se kompanija Tigar Tyres kao najveći proizvođač auto guma u Srbiji (12 miliona guma godišnje) i ostale članice Grupacije proizvođača guma zalažu za model produžene odgovornosti proizvođača. To konkretno znači da se odgovornost proizvođača i uvoznika za tokove otpadnih guma podiže na najviši nivo.

“Naš zajednički cilj je uklanjanje svih otpadnih guma na odgovoran i transparentan način. Kao proizvođači, moramo biti odgovorni  za svaku prozvedenu gumu, a kada ona postane otpad, moramo znati na koji je način reciklirana ili uništena”, kaže Milena Tošić, predstavnik društva Tigar Tyres.

autor: MB izvor: Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
 • Vučić: Planirana rekonstrukcija više putnih pravaca na području Pazara Vučić: Planirana rekonstrukcija više putnih pravaca na području Pazara

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je u planu izgradnja ili rekonstrukcija više putnih pravaca na širem području Novog Pazara, od čega je samo za rekonstrukciju puta između Raške i Novog Pazara ovojeno oko 12 miliona evra.

 • MAT: Pad industrijske proizodnje u aprilu 16,6 odsto MAT: Pad industrijske proizodnje u aprilu 16,6 odsto

  Industrijska proizvodnja, spoljnotrgovinska razmena i unutrašnja potrošnja u Srbiji u aprilu ove godine su usled pandemije Kovid 19 bili u osetnom na tekućem i međugodišnjem padu, u zastoju je saobraćaj, kao i turizam i ugostiteljske usluge, a oporavak industrijske proizvodnje u maju će biti samo delimičan, ukazali su autori ekonomskog biltena "Makroekonomske analize i trendovi" (MAT).

 • Keserović: Srbija može da očekuje 650 miliona dolara od izvoza voća ove godine Keserović: Srbija može da očekuje 650 miliona dolara od izvoza voća ove godine

  Srbija bi ove godine od izvoza voća mogla da ostvari devizni priliv od oko 650 miliona dolara, uprkos tome što će rod biti manji oko pet odsto nego prošle godine, rekao je danas stručnjak za vočarstvo Zoran Keserović, profesor Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu.

 • Viz er ponovo leti iz Niša do Beča Viz er ponovo leti iz Niša do Beča

  Mađarska avio-kompanija "Viz er" obnovila je danas letove sa niškog aerodroma do Beča, obavljeno je na njihovom sajtu.

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side