NIS izveštaj o održivom razvoju predstavio u SANU, pred troje ministara Srbije
12.06.2019 Beograd

NIS izveštaj o održivom razvoju predstavio u SANU, pred troje ministara Srbije

NIS izveštaj o održivom razvoju predstavio u SANU, pred troje ministara Srbije Foto: prtscr ytb
Naftna industrija Srbije je danas svoj Izveštaj o održivom razvoju za 2018. godinu predstavila u okviru panel-diskusije u kojoj su učestvovali ministri Slavica Đukić Dejanović, Zlatibor Lončar i Mladen Šarčević.

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić je otvorio skup u zgradi Rektorata Univerziteta u Beogradu, pod nazivom "Ulaganje u mlade za održivu budućnost Srbije".

Rekao je da su za održiv razvoj potrebna "nova energija i novi nivo znanja" i da se uspešnost poslovnog sektora "ne može meriti isključivo ostvarivanjem maksimalnog profita, već nivoom brige za zajednicu i životnu sredinu", navodi se u saopštenju NIS-a.

"Želim da uputim poruku Univerzitetu i mladima da oni moraju dati ključni doprinos promeni svesti u Srbiji, promeni nas samih, kako bismo svi zajedno, kao društvo, dali neophodni doprinos ostvarivanju ciljeva održivog razvoja", naveo je Antić.

Generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev je rekao da su osnovna opredeljenja NIS-a na polju održivosti "ulaganje u zajednicu u kojoj ljudi žive i rade, a posebno u mlade" koji su "njen najvažniji i najvitalniji deo".

Ministarka bez portfelja Slavica Đukić Dejanović je ocenila da kompanije kao što je NIS "daju šansu i bude nadu da ima mogućnosti da se u Srbiji mlad čovek profesionalno ostvari" i dodala da upravo u privrednim i privatnim subjektima i državnim institucijama "treba da se stvara prostor za kreativce" koji "svoju pamet daju negde daleko".

Ministar prosvete Mladen Šarčević ocenio je da deca "moraju da uče da misle, da kreativno razmišljaju i stvaraju nove ideje i vrednosti", a da NIS "upravo to radi".

"NIS je uložio više od šest miliona evra u obrazovanje u okviru programa 'Energija znanja', a to su aktivnosti poput opremanja kabineta i kreiranja novih programa. U sistemu saradnje sa NIS-om su desetine naših srednjih škola, imamo zajedničke projekte namenjene promociji nauke i odlične vidove saradnje sa mnogim fakultetima", rekao je Šarčević.

Kako se navodi u saopštenju, poslovni prioritet NIS-a u 2018. godini bio je nastavak ulaganja u razvojne projekte, te je ukupno investirano 41 milijarda dinara, što je 55 odsto više nego godinu dana ranije.

NIS je nastavio aktivnost i u oblasti zaštite životne sredine u koju je u prošloj godini investirano 320 milona dinara, a u realizaciju društveno odgovornih programa ta kompanija je uložila 408 miliona dinara.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side