14.08.2018 Beograd

Nedimović: Najvažnije da pokvareno meso nije ušlo u Srbiju

Nedimović: Najvažnije da pokvareno meso nije ušlo u Srbiju Foto: prtscr ytb
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je danas da je najvažnije da pokvareno meso iz Brazila nije ušlo na tržište Srbije i dodao da je njegovo ministarstvo uradilo svoj deo posla i da će slučaj biti predat tužilaštvu.


"To je jedan šleper, 23 tone, količina koja je mogla da napravi ozbiljan problem", rekao je Nedimović za TV Pink.

On je dodao da je šverc mesa sprečen zajedničkom akcijom svih organa i dodao da je to jedna od većih zaplena u poslednje vreme.

"Meso nije ušlo na tržište, i to je najvažnije, naše je da obezbedimo kvalitetnu i bezbednu hranu", dodao je Nedimović.

Policija u Jagodini je pre nekoliko dana u saradnji sa Upravom carine pronašla i zaplenila 23 tone mesa koje je iz Brazila, preko Kosova i Metohije i Raške, daljom prodajom trebalo da bude dostavljeno jednom preduzeću u Ćupriji.

Govoreći o izvozu breskve u Rusiju, Nedimović je rekao da je u kontaktu sa ruskim kolegama zbog pojave gljivica na breskvama i nektarinima iz Srbije.

On je dodao da je uveden privremeni monitoring za to voće i dodao da očekuje da će izvoz biti nastavljen kada se završe analize.

Kako je dodao, proces uvoza u Rusiju je komplikovan i podrazumeva šest različitih kontrola.

Naveo je da je do sada izvezeno 40.000 tona nektarina u Rusiju i sve količine su bile dobrog kvaliteta.

Istakao je da Srbija mora da vodi računa o tehnološkom procesu od voćnjaka do hladnjače i od hladnjače do tržišta i da je potrebno jačati svest o tome da se šalje samo kvalitetna roba.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
  • Evro danas 117,91 dinar Evro danas 117,91 dinar

    Dinar danas ima gotovo nepromenjenu vrednosti prema evru u odnosu na petak, i zvanični srednji kurs biće 117,9120 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

  • Mihajlović: Izgradnja Moravskog koridora može da počne na leto Mihajlović: Izgradnja Moravskog koridora može da počne na leto

    Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da izgradnja Moravskog koridora, "najznačajnijeg autoputa uz Koridor 10 za Srbiju", može da počne na leto.

  • Evro sutra 117,91 dinar Evro sutra 117,91 dinar

    Dinar će u utorak imati gotovo istu vrednost prema evru kao danas i zvanični srednji kurs biće 117,9125 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side