31.08.2018 Beograd

Nedimović i proizvođači suncokreta usaglasili stavove o situaciji na tržištu suncokreta

Nedimović i proizvođači suncokreta usaglasili stavove o situaciji na tržištu suncokreta Foto: pixabay
Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Branislav Nedimović i predstavnici Nezavisne asocijacije poljoprivrednika Srbije (NAPS) dogovorili su danas da se prati kretanje na tržištu suncokreta i u slučaju nepredviđenih poremećaja preduzmu mere, saopštilo je to ministarstvo.

"Tokom sastanka konstatovano je da je za sada samo jedan proizvođač ulja ponudio otkupnu cenu suncokreta, što svakako ne može da znači da je reč o konačnoj ceni te uljarice", navedeno je u saopštenju.

Proizvođači suncokreta negoduju zbog toga što je prošle godine otkupna cena suncokreta bila od 37 dinara do 41 dinar po kilogramu, a ove godine je kompanija Viktorija ponudila 28,50 dinara po kilogramu. Poljoprivrednici tvrde da će i drugi otkupljivači pod pritiskom te firme suncokret kupovati po istoj ceni zbog čega ih optužuju da se kartelski dogovaraju.

U saopštenju se dodaje da će o "eventualnoj zloupotrebi položaja uljara na tržištu, uskoro ocenu dati antimonopolska komisija".

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
  • Evro danas 117,91 dinar Evro danas 117,91 dinar

    Dinar danas ima gotovo nepromenjenu vrednosti prema evru u odnosu na petak, i zvanični srednji kurs biće 117,9120 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

  • Mihajlović: Izgradnja Moravskog koridora može da počne na leto Mihajlović: Izgradnja Moravskog koridora može da počne na leto

    Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da izgradnja Moravskog koridora, "najznačajnijeg autoputa uz Koridor 10 za Srbiju", može da počne na leto.

  • Evro sutra 117,91 dinar Evro sutra 117,91 dinar

    Dinar će u utorak imati gotovo istu vrednost prema evru kao danas i zvanični srednji kurs biće 117,9125 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side