21.09.2018 London

Nagli pad funte zbog problema u pregovorima o Bregzitu

Nagli pad funte zbog problema u pregovorima o Bregzitu Foto: Pixabay
Britanska funta danas je u naglom padu pošto je premijerka Terza Mej ostala na čvrstim pozicijama o Bregzitu, što je dan ranije u Evropskoj uniji ocenjeno kao nerealno rešenje.

Funta, koja je pre obraćanja Mej pala skoro jedan odsto u odnosu na dolara, pala je 1,5 odsto pošto je premijerka rekla da su pregvori o Bregzit "u zastoju", preneo je AP.

Mej predlaže da Velika Britanija ostane na jedinstvenom tržištu EU za robu, ali ne i usluge, kako bi se zadržala slobodna trgovina i otvorena granica između Irske i Severne Irske.

EU odbacuje takav plan navodeći da London ne može da bira elemente pripadnosti tržištu bez prihvatanja svih troškova i odgovornosti.

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk juče je na samitu u Salcburgu otvoreno rekao da delovi plana Tereze Mej prosto "neće funkcionisati".

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
  • Šest izjava o zainteresovanosti za kupovinu akcija Komercijalne banke Šest izjava o zainteresovanosti za kupovinu akcija Komercijalne banke

    Šest izjava o zainteresovanosti dostavljeno je blagovremeno i sadrži svu dokumentaciju predviđenu javnim pozivom za kupovinu akcija u vlasništvu Srbije u Komercijalnoj banci a.d. Beograd, saopštilo je danas Ministarstvo finansija.

  • Evro sutra 117,93 din Evro sutra 117,93 din

    Dinar će u četvrtak imati gotovo istu vrednost prema evru kao danas i zvanični srednji kurs biće 117,9392 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).Centralna banka je danas na međubankarskom deviznom tržištu kupila 15 miliona evra kako bi ublažila prekomerne oscilacije kursa.

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side