11.12.2011 Beograd

Mrkonjić ljut zbog kašnjenja radova

Mrkonjić ljut zbog kašnjenja radova
Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić nezadovoljan je zbog kašnjenja radova na izgradnji obilaznice oko Novog Sada i "Žeželjevog mosta" preko Dunava kod Novog Sada, koji je najznačajniji objekat na Železnickom koridoru 10.

"Na Žeželjevom mostu se sa radovima kasni šest meseci. Ugovori sa izvođačima, španskim i italijanskim firmama 'Azvi', 'Tadei' i 'Konsalda' potpisani su još u januaru 2011, na osnovu idejnog projekta i takozvanog 'Žutog fidika' i oni su bili obavezni da u roku urade glavni projekat", podsetio je ministar Mrkonjić prilikom obilaska gradilišta.

Ministar je istakao da projekat još nije završen iako je rok bio u julu, tako da se, uprkos svim dosadašnjim upozorenjima, sa radovima kasni već šest meseci, saopštilo je Ministarstvo infrastrukture.

Prema rečima Mrkonjića, na taj način je ugrožen ugovoreni rok za završetak izgradnje, novembar 2013. godine, "što finansijeri izgradnje nisu smeli da tolerišu".

Ministarstvo infrastrukture navodi da finansiranje izgradnje mosta realizuju Evropska komisija i "Železnice Srbije".

Mrkonjić je konstatovao i da su na izgradnji obilaznice oko Novog Sada "radovi očigledno usporeni umesto da budu ubrzani, jer je kašnjenje već veliko i izvođači sa ''Energoprojektom'' na čelu i investitor ''Putevi Srbije'' moraju da se efikasnije i sa mnogo više odgovornosti angažuju u ovom poslu".

autor: MP izvor: Tanjug/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side