Moskovisi vidi veliko poboljšanje u Grčkoj
25.07.2017 Atina

Moskovisi vidi veliko poboljšanje u Grčkoj

Moskovisi vidi veliko poboljšanje u Grčkoj Foto: Beta, AP
Evropski komesar za ekonomiju Pjer Moskovisi pohvalio je danas Atinu zbog "spektakularnog poboljšanja" situacije u Grčkoj koje je omogućilo toj zemlji da se "postepeno vrati" na tržišta.

Grčka je danas izdala petogodišnje obveznice, prvi put posle tri godine odsustva sa tržišta obveznica, što je dokaz većeg poverenja u dugovima opterećenu zemlju.

"Danas želim da pošaljem poruku: vidimo spektakularno poboljšanje situacije u Grčkoj", naveo je Moskovisi posle sastanka sa grčkim predsednikom Prokopisom Pavlopulosom.

Komesar je pozdravio i prošlonedeljni pristanak Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi učešće u programu pomoći Grčkoj do jula 2018.

"Grčka je izglasala 140 mera (u cilju oporavka ekonomije) i zemlja se nalazi u odličnom položaju, sa čim se MMF slaže", rekao je Moskovisi, koji će se kasnije danas sastati sa grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom.

Moskovisi je izjavio da se "Grčka postepeno vraća na tržišta" i da su odnosi Grčke sa jedne i EU i međunarodne zajednice s druge strane "u novoj fazi".

Grčka vlada je juče najavila povratak na tržište obveznica.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side