11.10.2018 Džakarta

Moskovisi: Predlog italijskog budžeta nije dobar za narod

Moskovisi: Predlog italijskog budžeta nije dobar za narod Foto: Beta / AP
Evropski komesar za ekonomiju Pjer Moskovisi ocenio je danas da predlog italijanskog budžeta "nije dobar za narod"."Budžet koji povećava dug je budžet koji nije dobar za narod", rekao je Moskovisi za AFP na marginama sastanka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) na Baliju.

Šefica MMF Kristin Lagard poručila je da se moraju "poštovati pravila kluba" i u smislu budžetske discipline.

"Kada pripadate jednom klubu i odlučite da ostanete u njemu, morate poštovati pravila kluba, a to se svakako odnosi na obaveze Italije u smislu budžetske discipline", rekla je Lagard.

Populistička vlada Italije objavila je krajem septembra predlog budžeta koji predviđa znatno povećanje javnih troškova zbog kojih će budžetski deficit iznositi 2,4 odsto BDP naredne godine.

Taj potez, kojim Rim rizikuje sukob s EU, uznemirio je finansijska tržišta i vlade drugih zemalja.

Moskovisi i potpredsednik Evropske komisije Valdis Dombrovskis pozvali su italijanskog ministra ekonomije i finansija Đovanija Triju da obrati pažnju na budžetski predlog koji u ponedeljak treba da bude prosleđen Briselu.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
  • Miler: Srbija može do turskog toka Miler: Srbija može do turskog toka

    Predsednik Upravnog odobra JAD "Gasprom" Aleksej Miler poručio je da se Srbija može povezati na gasovodm koji do Turske ide preko Crnog mora.

  • VOICE: Almeks ore hiljade hektara, a otima državne njive od pančevačkih ratara VOICE: Almeks ore hiljade hektara, a otima državne njive od pančevačkih ratara

    Poljoprivrednici u Pančevu ostali su uskraćeni za najmanje 1.000 hektara državnog zemljišta jer je toliko, umesto njima, dato preduzeću Stari Tamiš, delu Sistema Almeks (Almex) koje je - kršeći zakon - gradskoj komisiji dostavilo netačne podatke o površinama koje ima u vlasništvu, piše danas Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Belex2018
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side