11.10.2018 Džakarta

Moskovisi: Predlog italijskog budžeta nije dobar za narod

Moskovisi: Predlog italijskog budžeta nije dobar za narod Foto: Beta / AP
Evropski komesar za ekonomiju Pjer Moskovisi ocenio je danas da predlog italijanskog budžeta "nije dobar za narod"."Budžet koji povećava dug je budžet koji nije dobar za narod", rekao je Moskovisi za AFP na marginama sastanka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) na Baliju.

Šefica MMF Kristin Lagard poručila je da se moraju "poštovati pravila kluba" i u smislu budžetske discipline.

"Kada pripadate jednom klubu i odlučite da ostanete u njemu, morate poštovati pravila kluba, a to se svakako odnosi na obaveze Italije u smislu budžetske discipline", rekla je Lagard.

Populistička vlada Italije objavila je krajem septembra predlog budžeta koji predviđa znatno povećanje javnih troškova zbog kojih će budžetski deficit iznositi 2,4 odsto BDP naredne godine.

Taj potez, kojim Rim rizikuje sukob s EU, uznemirio je finansijska tržišta i vlade drugih zemalja.

Moskovisi i potpredsednik Evropske komisije Valdis Dombrovskis pozvali su italijanskog ministra ekonomije i finansija Đovanija Triju da obrati pažnju na budžetski predlog koji u ponedeljak treba da bude prosleđen Briselu.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
  • Šest izjava o zainteresovanosti za kupovinu akcija Komercijalne banke Šest izjava o zainteresovanosti za kupovinu akcija Komercijalne banke

    Šest izjava o zainteresovanosti dostavljeno je blagovremeno i sadrži svu dokumentaciju predviđenu javnim pozivom za kupovinu akcija u vlasništvu Srbije u Komercijalnoj banci a.d. Beograd, saopštilo je danas Ministarstvo finansija.

  • Evro sutra 117,93 din Evro sutra 117,93 din

    Dinar će u četvrtak imati gotovo istu vrednost prema evru kao danas i zvanični srednji kurs biće 117,9392 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).Centralna banka je danas na međubankarskom deviznom tržištu kupila 15 miliona evra kako bi ublažila prekomerne oscilacije kursa.

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side