MOL Group izvršila je akviziciju Aurora Group
12.11.2019 Beograd

MOL Group izvršila je akviziciju Aurora Group

MOL Group izvršila je akviziciju Aurora Group
Nakon odobravanja svih transakcija, MOL Grupa objavila je da je 31. oktobra 2019. godine otkupila 100 odsto udela u nemačkoj kompaniji za recikliranje plastike Aurora. Kao rezultat akvizicije, MOL Grupa je ojačala svoju poziciju u segmentu recikliranih plastičnih masa i dobavljača u automobilskoj industriji.*       Sa uspešno završenom transakcijom, MOL Group je ojačala svoje prisustvo u oblasti recikliranih jedinjenja, kao i svoju poziciju dobavljača u automobilskoj industriji.

*       MOL Group i Aurora su posvećeni nastavku širenja poslovanja u Nemačkoj, kao i rastu u Centralnoj i Istočnoj Evropi.

*       Akvizicija dodatno doprinosi MOL Group strategiji “Enter tomorrow” za 2030. godinu, čiji je cilj prelazak sa tradicionalnog Downstream poslovnog modela na povećanje vrednosti portfolija petrohemijskih proizvoda.
 

MOL Group je dobro pozicionirani dobavljač polimera koji neprestano istražuje mogućnosti za proširenje svog pretrohemijskog lanca vrednosti sa proizvodima veće vrednosti. Kako bi dostigla ovaj cilj i stekla potrebnu stručnost i vrhunske mogućnosti kako u mešavinama plastike, tako i u recikliranim plastičnim jedinjenjima, MOL Group planira da svoj portfolio polimer proizvoda proširi putem organskog i neorganskog razvoja. Akvizicijom kompanije Aurora, MOL Grupa, uz pomoć iskustva koju nudi nemačka kompanija u oblasti inženjerske plastike i polipropilenskih jedinjenja zasnovanih na reciklaži, proširuje svoj portfolio proizvoda.  
Aurora sa svojim inovativnim proizvodima i poslovnim modelom u velikoj meri dopunjava trenutni petrohemijski portfolio MOL Grupe, a ujedno i doprinosi ciljevima održivosti. Aurora, sa proizvodnim pogonima u blizini automobilske prerade i klastera za konverziju plastike u Baden-Virtembergu, u Nemačkoj, ima jedinstveni poslovni model zatvorenog kruga. Aurora prikuplja industrijski otpad, reciklira ga i unapređuje svojstva materijala u plastiku koja odgovara zahtevima potrošača u automobilskoj industriji. Sa iskustvom MOL Grupe i znanjem koje poseduje kompanija Aurora, dugoročni cilj je da se dodatno ubrza rast tržišta i istovremeno skine opterećenje sa životne sredine.

Nakon sklapanja partnerstva sa nemačkim APK za reciklažu plastike, ova akvizicija predstavlja još jednu značajnu prekretnicu MOL Grupe ka svom transformacionom putu da postane vodeći hemijski igrač u regionu Centralne i Istočne Evrope. Sa kompanijom Aurora u svom portfoliju, MOL Grupa ima mogućnost da proširi svoje učešće u automobilskoj industriji, istovremeno odgovarajući na povećanu potrebu svojih kupaca za održivim proizvodima.

„Proizvodi kompanije Aurora, bazirani na reciklaži, uveliko dopunjuju našu trenutnu liniju proizvoda, naglašavajući naše napore prema održivom razvoju. Dok nastojimo da ojačamo prisustvo MOL Grupe kao dobavljača automobilske industrije, kompaunding smo prepoznali kao ključnu aktivnost koju želimo da integrišemo u naš poslovni portfolio“, izjavio je Ferenc Horvath, izvršni potpredsednik Downstream divizije MOL Grupe. Vodeća ESG (environmental, social and governance) agencije za rejting, uključujući i Dow Jones indeks održivosti (MOL je jedini evropska članica), MSCI i Sustainalytics, potvrdili su napore MOL Group na polju održivosti i ekonomske tranzicije sa niskim udelom uglenovodonika.  
 

Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Mihajlović: Do kraja 2021. brza pruga od Beograda do Novog Sada Mihajlović: Do kraja 2021. brza pruga od Beograda do Novog Sada

  Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će do kraja naredne godine biti završena tri velika infrastrukturna projekta - brza pruga od Beograda do Novog Sada, deonica auto-puta "Miloš Veliki" od Preljine do Požege i prva deonica Moravskog koridora, od Кruševca do Pojata.

 • Evro danas 117,58 dinara Evro danas 117,58 dinara

  Dinar je danas neznatno promenio vrednot prema evru i zvanični srednji kurs je 117,5841 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

 • Mali: Veće zarade trasiraju put ka većem vrednovanju ljudskog rada u Srbiji Mali: Veće zarade trasiraju put ka većem vrednovanju ljudskog rada u Srbiji

  Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je danas da je prosečna zarada obračunata u julu prvi put u Srbiji premašila 510 evra, što po njegovoj oceni, ukazuje da je trasiran put ka većem vrednovanju ljudskog rada u Srbiji, kao i da je privreda Srbije ostala žilava i vitalna u uslovima pandemije.

 • Brnabić: Industrijski park Mihajlo Pupin će otvoriti vrata stručnjacima iz IKT industrije Brnabić: Industrijski park Mihajlo Pupin će otvoriti vrata stručnjacima iz IKT industrije

  Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić učestvovala je danas na vebinaru posvećenom promociji Industrijskog parka "Mihajlo Pupin" u Beogradu i ocenila da će taj projekat otvoriti vrata domaćim i stranim stručnjacima iz IKT industrije, kao i startap inovacionim kompanijama.

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side