MMF: Period posle Bregzita glavni rizik za globalnu privredu
30.06.2016 Vašington

MMF: Period posle Bregzita glavni rizik za globalnu privredu

MMF: Period posle Bregzita glavni rizik za globalnu privredu Foto: PrntScr
Neizvesnost koja vlada posle referenduma o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije najveća je opasnost za globalnu privredu, ocenio je danas Međunarodni monetarni fond (MMF).

"Trenutna nesigurnost predstavlja verovatno najveći rizik za svetsku ekonomiju", izjavio je portparol MMF-a Džeri Rajs koji je pozvao evropske lidere da preduzmu "odlučne" mere.

EU i Velika Britanija treba da započnu teške pregovore o novim privrednim odnosima, a jedno od otvorenih pitanja predstavlja budući britanski pristup jedinstvenom evropskom ekonomskom tržištu.

Britanska automobilska industrija, zabrinuta zbog posledica Bregzita, zatražila je juče da zadrži pristup jedinstvenom evropskom tržištu i slobodu da zapošljava strance da bi nastavila da napreduje.

Rajs je rekao da period posle Bregzita kratkoročno može negativno da utiče na privredni rast na globalnom nivou, ne samo u Velikoj Britaniji i Evropi.

"Politički lideri treba da preduzmu odlučne mere da te posledice ublaže", rekao je Rajs ne navodeći o kojim merama je reč.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side