10.05.2016 Beograd

Miodrag Kostić: Želimo da postanemo vlasnik Gorenjske banke

Miodrag Kostić: Želimo da postanemo vlasnik Gorenjske banke Foto: Beta, MK GROUP/Jernej Lasić
Želimo da postanemo vlasnik slovenske Gorenjske banke. Sredstva za to imamo, sve ostalo je do regulative, poručio je Miodrag Kostić, predsednik MK Group povodom učešća na 33. finansijskoj konferenciji u Portorožu pod nazivom "Nova bankarska i finansijska vremena. Kako poplavu novca pospremiti u suve novčanike".

U okviru dvodnevnog stručnog skupa, Kostić je učestvovao na okruglom stolu "Banke u regionu pomaci i prilike" i tom prilikom je sa predstavnicima fonda Appolo i banaka Abanke i Unicredit izneo stavove o mogućnostima za rast i razvoj u regionu.

Organizatori finansijske konferencije koja svake godine privuče više od 300 učesnika i stručnjaka u oblasti finansija, bankarstva i berzanskih poslova iz celog regiona, su Ljubljanska berza i Poslovni dnevnik Finance.

U izjavi koju je ovom prilikom dao za Poslovni dnevnik Finance, Kostić je istakao da vidi konsolidaciju slovenačkog bankarskog sistema sa najviše sedam banaka.

Kao jedan od najvećih poslovnih sistema u Srbiji, MK Group, prepoznaje značaj regionalnog povezivanja i promocije čitavog regiona kao investicione destinacije. Nedavno je AIK Banka, koja posluje u okviru MK Group, preuzela 13,8 odsto akcija slovenske Gorenjske Banke, sa idejom da se investicije u ovom sektoru nastave u narednom periodu.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Pregovori o minimalnoj ceni rada u Srbiji nastavljaju se u četvrtak Pregovori o minimalnoj ceni rada u Srbiji nastavljaju se u četvrtak

  Predstavnik sindikata UGS "Nezavisnost" Zoran Ristić rekao je danas da je prvi razgovor o novoj minimalnoj ceni rada u Srbiji između sindikata, poslodavaca i države završen zaključkom da ima osnova za povećanje minimalne zarade i da se pregovori nastavljaju u četvrtak.

 • Evro danas 117,77 dinara Evro danas 117,77 dinara

  Dinar je danas neznatno promenio vrednost prema evru i zvanični srednji kurs je 117,7720 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

 • Evro sutra 117,79 dinara Evro sutra 117,79 dinara

  Dinar će u utorak neznatno promeniti vrednost prema evru i zvanični srednji kurs biće 117,7999 dinara za jedan evro, objavila je danas Narodna banka Srbije (NBS).

 • Кosovo možda ukine zabranu uvoza makedonskih proizvoda do kraja nedelje Кosovo možda ukine zabranu uvoza makedonskih proizvoda do kraja nedelje

  Kosovo će možda ukloniti zabranu na uvoz meda i krompira iz Severne Makedonije do kraja ove nedelje, saopštio je kosovski ministar trgovine i industrije Endrit Šalja, preneo je portal Кossev.

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side