10.05.2016 Beograd

Miodrag Kostić: Želimo da postanemo vlasnik Gorenjske banke

Miodrag Kostić: Želimo da postanemo vlasnik Gorenjske banke Foto: Beta, MK GROUP/Jernej Lasić
Želimo da postanemo vlasnik slovenske Gorenjske banke. Sredstva za to imamo, sve ostalo je do regulative, poručio je Miodrag Kostić, predsednik MK Group povodom učešća na 33. finansijskoj konferenciji u Portorožu pod nazivom "Nova bankarska i finansijska vremena. Kako poplavu novca pospremiti u suve novčanike".

U okviru dvodnevnog stručnog skupa, Kostić je učestvovao na okruglom stolu "Banke u regionu pomaci i prilike" i tom prilikom je sa predstavnicima fonda Appolo i banaka Abanke i Unicredit izneo stavove o mogućnostima za rast i razvoj u regionu.

Organizatori finansijske konferencije koja svake godine privuče više od 300 učesnika i stručnjaka u oblasti finansija, bankarstva i berzanskih poslova iz celog regiona, su Ljubljanska berza i Poslovni dnevnik Finance.

U izjavi koju je ovom prilikom dao za Poslovni dnevnik Finance, Kostić je istakao da vidi konsolidaciju slovenačkog bankarskog sistema sa najviše sedam banaka.

Kao jedan od najvećih poslovnih sistema u Srbiji, MK Group, prepoznaje značaj regionalnog povezivanja i promocije čitavog regiona kao investicione destinacije. Nedavno je AIK Banka, koja posluje u okviru MK Group, preuzela 13,8 odsto akcija slovenske Gorenjske Banke, sa idejom da se investicije u ovom sektoru nastave u narednom periodu.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side