Ministarstvo privrede će pomoći radnicima Gumoplastike da naplate potraživanja
21.09.2018 Beograd

Ministarstvo privrede će pomoći radnicima Gumoplastike da naplate potraživanja

Ministarstvo privrede će pomoći radnicima Gumoplastike da naplate potraživanja Foto: Medija centar
Državni sekretar u Ministarstvu privrede Srbije Dragan Stevanović izjavio je večeras da su radnici Gumoplastike iz okoline Bujanovca obustavili štrajk i da će predstavnici ministartstva od ponedeljka otići u to preduzeće kako bi pomogli radnicima da naplate određena potraživanja.

Stevanović, koji se sinoć sastao sa radnicima, rekao je da taj razgovor nije bio lak, ali je obavljen u korektnoj atmosferi, posle čega su radnici obustavili višednevni štrajk, saopšteno je iz ministarstva.

Prema njegovim rečima, objašnjeno im je da je Ministarstvo privrede htelo da im pomogne da dobiju socijalni program koji su tražili, ali se ispostavilo da, po zakonu, oni na to nemaju pravo.

"Želimo da pomognemo radnicima i iz te želje dali smo i saglasnost da se socijalni program sprovede. Ali, zbog različitih okolnosti u prethodnim godinama, ispostavilo se da radnici nemaju pravo na socijalni program", rekao je Stevanović.

Država u slučaju "Gumoplastike" nikome ništa ne duguje, rekao je on, ističući da isključivo poslodavac, odnosno "Gumoplastika", ima obavezu da izmiri potraživanja radnika.

"Predstavnici Ministarstva privrede će od ponedeljka otići u kompaniju, gde će, zajedno sa rukovodstvom 'Gumoplastike', pokušati da utvrde sve što je neophodno kako bi preduzeće u narednim nedeljama izmirilo određene obaveze prema radnicima", rekao je državni sekretar i dodao da očekuje da će u narednim nedeljama biti stavljena tačka na agoniju ljudi iz Bujanovca.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side