20.11.2017 Vašington

Ministarstvo pravde SAD tužilo AT&T da zaustavi spajanje sa Tajm Vornerom

Ministarstvo pravde SAD tužilo AT&T da zaustavi spajanje sa Tajm Vornerom Foto: freeimages.com
Američko Ministarstvo pravde tužilo je danas telekomunikacionu kompaniju Ej-Ti end Ti (AT&T) da zaustavi planiranu kupovinu Tajm Vornera (Time Warner) vrednu 85 milijardi dolara.

Vlada navodi da bi se tim spajanjem povećali računu korisnika kablovske televizije i da bi se "znatno smanjila konkurencija koja će rezultirati u višim cenama i manje inovacije za milione Amerikanca".

Prema navodima ministarstva, telekom komapanija bi mogla da naplaćuje rivalskim distributerima kao što su kablovske kompanije "stotine miliona dolara više godišnje" za korišćenje mreža Tajm Vornera. Ta dodatna plaćanja bi na kraju stigla do korisnika preko računa za kablovsku.

Vladino protivljenje ovom spajanju iznenadilo je mnoge na Vol Stritu pošto At&T i Tajm Vorner nisu direktni konkurenti i takvi poslovi su obično dobijali odobrenje vlade.

U imejl poruci glavni advokat AT&Tija Dejvid Makati rekao je da je tužba radikalno i neobjašnjivo odstupanje od decenija presedana u takvim slučajevima i da je kompanija sigurna da će sud odbaciti tvrdnje vlade.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Evro danas 119,62 dinara Evro danas 119,62 dinara

  Dinar je danas zadržao približno istu vrednost prema evru i zvanični srednji devizni kurs je 119,6237 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

 • Vujović: Nagrade i bonusi mogu da se isplate bez rebalansa budžeta za ovu godinu Vujović: Nagrade i bonusi mogu da se isplate bez rebalansa budžeta za ovu godinu

  Ministar finansija Srbije Dušan Vujović rekao je danas da za isplatu nagrada i bonusa zaposlenima u javnom sektoru nije neophodan rebalans budžeta za ovu godinu već samo dopuna Zakona o budžetu pošto je državna kasa u suficitu, a dodatni rashodi ne prelaze 8,3 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP).

 • Utrošena sredstva za pomoć evropskim projektima u Vojvodini Utrošena sredstva za pomoć evropskim projektima u Vojvodini

  Pokrajinski sekretarijat za finansije uručio je danas 74 ugovora za sufinansiranje projekata koji se finansiraju iz fondova Evropske unije u vrednosti od 126,8 miliona dinara, čime su utrošena sredstva planirana za ovu namenu.

 • Evro danas 119,63 dinara Evro danas 119,63 dinara

  Dinar je danas zadržao približno istu vrednost prema evru u odnosu na juče i zvanični srednji devizni kurs je 119,6343 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Preporuke prijatelja
DUNAV BANER
NASLOVI
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side Zemunske kapije festival nauke bmw