20.11.2017 Vašington

Ministarstvo pravde SAD tužilo AT&T da zaustavi spajanje sa Tajm Vornerom

Ministarstvo pravde SAD tužilo AT&T da zaustavi spajanje sa Tajm Vornerom Foto: freeimages.com
Američko Ministarstvo pravde tužilo je danas telekomunikacionu kompaniju Ej-Ti end Ti (AT&T) da zaustavi planiranu kupovinu Tajm Vornera (Time Warner) vrednu 85 milijardi dolara.

Vlada navodi da bi se tim spajanjem povećali računu korisnika kablovske televizije i da bi se "znatno smanjila konkurencija koja će rezultirati u višim cenama i manje inovacije za milione Amerikanca".

Prema navodima ministarstva, telekom komapanija bi mogla da naplaćuje rivalskim distributerima kao što su kablovske kompanije "stotine miliona dolara više godišnje" za korišćenje mreža Tajm Vornera. Ta dodatna plaćanja bi na kraju stigla do korisnika preko računa za kablovsku.

Vladino protivljenje ovom spajanju iznenadilo je mnoge na Vol Stritu pošto At&T i Tajm Vorner nisu direktni konkurenti i takvi poslovi su obično dobijali odobrenje vlade.

U imejl poruci glavni advokat AT&Tija Dejvid Makati rekao je da je tužba radikalno i neobjašnjivo odstupanje od decenija presedana u takvim slučajevima i da je kompanija sigurna da će sud odbaciti tvrdnje vlade.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Evro danas 118,01 dinar Evro danas 118,01 dinar

  Dinar danas ima rekordno visoku vrednost u ovoj godini u odnosu na evro jer je zvanični srednji kurs 118,0128 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

 • Brnabić: Srateški partner RTB-a do kraja godine Brnabić: Srateški partner RTB-a do kraja godine

  Premijerka Srbije Ana Brnabić je danas kazala da će Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor ove godine dobiti strateškog partnera.

 • Južnoafrička Republika prvi put na Sajmu turizma Južnoafrička Republika prvi put na Sajmu turizma

  Dosadilo vam je da letujete na istim destinacijama, napamet znate sva okolna letovališta i ne postoji plaža u okolini gde se niste osunčali? Od putovanja želite više? Žudite za avanturom kakva se ne nudi u standardnim turističkim ponudama, sanjate o neosvojenim prostranstvima i dalekim kontinentima? Rado biste iz hladne u sumorne zime migrirali u tople krajeve? Ako ste na bar jedno pitanje odgovorili potvrdno, pravo je vreme da posetite Halu 2A na Beogradskom sajmu gde se održava 40. Međunarodni sajma turizma gde će se ove godine po prvi put predstaviti Južnoafrička pokrajna North West.

 • Brnabić: RTB Bor je stao na noge Brnabić: RTB Bor je stao na noge

  Premijerka Srbije Ana Brnabić izavila je danas u Boru da je RTB Bor "stao na noge", da ispunjava sve svoje obaveze i da u potpunosti primenjuje Unapred pripremljen plan reorganizacije (UPPR).

Preporuke prijatelja
FEST 2018
NASLOVI
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side Zemunske kapije bmw