20.11.2017 Vašington

Ministarstvo pravde SAD tužilo AT&T da zaustavi spajanje sa Tajm Vornerom

Ministarstvo pravde SAD tužilo AT&T da zaustavi spajanje sa Tajm Vornerom Foto: freeimages.com
Američko Ministarstvo pravde tužilo je danas telekomunikacionu kompaniju Ej-Ti end Ti (AT&T) da zaustavi planiranu kupovinu Tajm Vornera (Time Warner) vrednu 85 milijardi dolara.

Vlada navodi da bi se tim spajanjem povećali računu korisnika kablovske televizije i da bi se "znatno smanjila konkurencija koja će rezultirati u višim cenama i manje inovacije za milione Amerikanca".

Prema navodima ministarstva, telekom komapanija bi mogla da naplaćuje rivalskim distributerima kao što su kablovske kompanije "stotine miliona dolara više godišnje" za korišćenje mreža Tajm Vornera. Ta dodatna plaćanja bi na kraju stigla do korisnika preko računa za kablovsku.

Vladino protivljenje ovom spajanju iznenadilo je mnoge na Vol Stritu pošto At&T i Tajm Vorner nisu direktni konkurenti i takvi poslovi su obično dobijali odobrenje vlade.

U imejl poruci glavni advokat AT&Tija Dejvid Makati rekao je da je tužba radikalno i neobjašnjivo odstupanje od decenija presedana u takvim slučajevima i da je kompanija sigurna da će sud odbaciti tvrdnje vlade.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
credi agricole
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side