Ministarstvo: Američka privredna komora u Srbiji formirala Odbor za energetiku
05.09.2017 Beograd

Ministarstvo: Američka privredna komora u Srbiji formirala Odbor za energetiku

Ministarstvo: Američka privredna komora u Srbiji formirala Odbor za energetiku Foto: Beta, Ministarstvo rudarstva i energetike
Predstavnici Američke privredne komore u Srbiji (AmCham) u Srbiji obavestili su danas ministra rudarstva i energetike Srbije Aleksandra Antića da je u okviru AmCham formiran Odbor za energetiku čiji je cilj uspostavljanje konstruktivnog dijaloga sa relevantnim državnim institucijama da bi se unapredio regulatorni okvir u oblasti energetike.

Kako je saopštilo Ministarstvo rudarstva i energetike, Antić je ocenio da su ciljevi novoformiranog odbora izuzetno važni i da će Ministarstvo rudarstva i energetike u okviru svojih nadležnosti ukazati neophodnu podršku kako bi se saradnja sa odborom odvijala u interesu svih strana.

Antić je dodao da je Srbija unapredila regulatorni okvir u oblasti obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti, navodeći da to predstavlja sigurnost za investiranje u tom oblastima za kompanije koje se nalaze u članstvu AmCham.

Predstavnici AmCham rekli su ministru da su članovi Odbora i renomirane kompanije koje nisu iz SAD, Siemens, Schneider Electric, NIS, MK Fintel Wind, Continental Wind i druge.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side