Ministar finansija Srbije s Fiskalnim savetom o državnom budžetu za 2021. godinu
01.10.2020 Beograd

Ministar finansija Srbije s Fiskalnim savetom o državnom budžetu za 2021. godinu

Ministar finansija Srbije s Fiskalnim savetom o državnom budžetu za 2021. godinu Foto: Beta/MF
Ministar finansija Srbije Siniša Mali i predstavnci Fiskalnog saveta Srbije danas su se saglasili da u državnom budžetu za narednu godinu treba da postoji "određena fleksibilnost" zbog neizvesnosti usled pandemije, saopšteno je posle sastanak uoči posete misije Međunarodnog monetarnog fonda koja počinje 5. oktobra.

Predstavnici Fiskalnog saveta su istakli da u projekcijama rasta za narednu godinu treba održati konzervativni pristup, i da prihvataju da penzije rastu u skladu sa "švajcarskom formulom" - da se usklađuju s rastom plata i inflacijom, a da plate u javnom sektoru rastu u skladu sa inflacijom.

Na sastanku je ocenjeno da treba nastaviti s javnim investicijama.

Po rečima ministra, "apsolutni prioritet Vlade Srbije je dalje ulaganje u izgradnju putne i železničke infrastrukture, što će dodatno uticati na brži privredni rast", navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Mali je istakao da će i naredne godine javni dug držati biti pod kontrolom, kao i deficit.

Ministar je kazao da su rezultati ove godine bolji od planiranih, te očekuje da Srbija godinu završi s "privrednim rastom između minus jedan i nula".

Mali je rekao da će se i ove godine poštovati kalendar za usvajanje godišnjeg budžeta, te očekuje da će on biti usvojen u Skupštini do 1. decembra.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Ivan Sekulović: Siromašne države kao Srbija nisu potrebne Evropskoj uniji Ivan Sekulović: Siromašne države kao Srbija nisu potrebne Evropskoj uniji

  Države sa visokom stopom apsolutnog siromaštva, odnosno velikim brojem stanovnika koji ne mogu da zadovolje ni osnovne životne potrebe, nisu potrebne Evropskoj uniji kao dodatni teret, rekao je danas saradnik Fondacije Centar za demokratija Ivan Sekulović.

 • MK Rizort uveo fleksibilne uslove rezervacije sa kovid garancijom MK Rizort uveo fleksibilne uslove rezervacije sa kovid garancijom

  Kompanija MK Rizort (MK Mauntain Resort) objavila je danas da je uvela fleksibilnje uslove rezervacije sa kovid garancijom, koja podrazumeva refundaciju uplaćenih sredstava u celosti, te da je mesec i po dana pred otvaranje zimske sezone, hotel "Grand" na Kopaoniku spreman da primi goste.

 • Predlozi za oporavak industrije piva Predlozi za oporavak industrije piva

  Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, razgovarao je danas sa predstavnicima Udruženja pivara Srbije o izazovima sa kojima je, u vreme pandemije Kovid 19, suočena industrija piva, kao i o predlozima i inicijativama za oporavak i stabilizaciju poslovanja ove privredne grane.

 • Vladimir Vučković dao ostavku na mesto člana Fiskalnog saveta Vladimir Vučković dao ostavku na mesto člana Fiskalnog saveta

  Vladimir Vučković podneo je ostavku na mesto člana Fiskalnog saveta Srbije zbog odlaska na novi posao u privatnom sektoru, potvrđeno je danas u tom nezavisnom telu.

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side