03.08.2018 Beograd

Ministar Đorđević razgovarao sa sindikatom preduzeća za zapošljavanje osoba sa invaliditetom

Ministar Đorđević razgovarao sa sindikatom preduzeća za zapošljavanje osoba sa invaliditetom Foto: Novi magazin / Ivan Šepić
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević razgovarao je danas sa radnicima preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom (DES) i direktorom Branislavom Kostadinovićem o rešavanju problema zaostalih plata, isplati zdravstvenog i penzionog osiguranja i putnih troškova, saopštilo je to ministarstvo.

U razgovoru su, kako se navodi, učestvovali i vršilac dužnosti pomoćnika ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kao i predstavnici Agencije za mirno rešavanje radnih sporova.Đorđević je istakao da ministarstvo želi da pomogne u rešavanju problema sa kojim se susreću radnici DES-a.

"Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja radi sve što je u našoj moći kako bi rešilo aktuelni problem radnika i zato je angažovalo Agenciju za mirno rešavanje radnih sporova, kako bi se našlo zajedničko rešenje u zakonskom roku", rekao je Đorđević.

Ta preduzeća, prema rečima ministra, moraju imati podršku, pa je zbog toga organizovan taj sastanak, "kako bi radnici DES-a znali da će ministarstvo nastaviti da vodi odgovornu politiku prema njima".

Gradonačelnik Miloš Vučević rekao je da je od velike važnosti to što se ministar Đorđević, sa svojim timom priključio rešavanju problema radnika DES-a.

"Grad pomaže preduzeću putem angažovanja na poslovima i pružanjem podrške. Radićemo na rešavanju problema sa kojima se suočavaju radnici i preduzeće u domenu svoje nadležnosti" rekao je Vučević.

Direktor Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova Mile Radivojević istakao je da se stepen humanizacije društva, između ostalog, ogleda i u odnosu prema osobama sa invaliditetom.

"Državi je izuzetno važno da se postupak reši na način koji će biti u potpunosti sa zahtevima radnika i koji će, na neki način, rešiti sve njihove individualne probleme", rekao je Radivojević.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Sloga: Cilj izmena Zakona o radu da zaposleni rade i kada su bolesni Sloga: Cilj izmena Zakona o radu da zaposleni rade i kada su bolesni

  Udruženi sindikati Srbije Sloga ocenili su danas da najavljene izmene Zakona o radu, koje će kako se navodi, omogućiti poslodavcima da proveravaju razloge zbog kojih zaposleni otvaraju bolovanja i da im daju otkaz ako uoče zloupotrebe, predstavljaju "neviđeni bezobrazluk koji za cilj jedino ima zastrašivanje zaposlenih da rade i kada su bolesni".

 • Vučić: Zemlje regiona moraju bolje da se povezuju Vučić: Zemlje regiona moraju bolje da se povezuju

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je izjavio da zemlje regiona moraju bolje da se povezuju, pre svega infrastrukturno, i da iskoriste kineski projekat "Jedan pojas jedan put".

 • Mihajlović: Programom sa Ruskim železnicama predvidjena obnova pruge Beograd-Bar Mihajlović: Programom sa Ruskim železnicama predvidjena obnova pruge Beograd-Bar

  Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je u programu sa Ruskim železnicama pedvidjen nastavak obnove pruge Beograd-Bar, saopštilo je danas resorno ministarstvo.

 • Evro danas 118,23 dinara Evro danas 118,23 dinara

  Dinar je danas zadržao približno istu vrednost prema evru u odnosu na juče i zvanični srednji kurs je 118,2366 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Belex2018
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side