19.02.2018 Beograd

Mihajlovićeva sa Toledom: Srbija dobro mesto za investiranje

Mihajlovićeva sa Toledom: Srbija dobro mesto za investiranje Foto: Beta / Kabinet potpredsednice Vlade
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa direktorom Istraživačke grupe Brisela koja priprema izveštaj i vodič za investiranje u Srbiji Fadrikom Alvaresom Toledom o prioritetima Srbije u oblasti drumskog i železničkog saobraćaja, regionalnom povezivanju i privlačenju stranih investitora, saopšteno je iz njenog kabineta.

"Srbija je politički i ekonomski stabilna zemlja, što je i najvažniji preduslov za dolazak novih investicija i dalji razvoj ekonomije i povezivanja. Kao najkraća ruta između istoka i zapada, kao centar regiona, postavili smo nekoliko prioriteta u transportnom sektoru – završetak Koridora 10 i 11, modernizacija i rekonstrukcija železnikog Koridora 10, pre svega pruge Beograd - Budumpešta i Niš - Dimitrovgrad, izgradnja "autoputa mira" Niš - Merdare - Priština i dalji razvoj vazdušnog i rečnog saobraćaja", rekla je Mihajlović.

Ona je istakla da je strateški cilj Srbije ulazak u Evropsku uniju i da se sve reforme i zakoni donose u skladu sa evropskim standardima.

"Naš cilj je da se infrastrukturno povežemo sa susedima i dalje sa evropskim zemljama, jer je to dobro za razvoj naših nacionalnih ekonomija i regionalnu saradnju. Želimo da pomognemo da ceo region ide napred, da stvorimo dobru investicionu klimu ne samo u Srbiji, već i u zemljama Zapadnog Balkana", rekla je ministarka.

Kako je saopšteno, Fadrik Alvares Toledo pohvalio je dosadašnja postignuća Srbije u oblasti transporta, kao i napredak na Duing biznis listi Svetske banke o uslovima poslovanja, istakavši da je Srbija na dobrom putu za dolazak novih investicija.

"Mnogo toga ste uradili, Srbija ima dosta potencijala i mogućnosti za dalji razvoj. Verujemo da kao zemlja možete doprineti unapređenju investicione klime u celom regionu", rekao je Toledo.

Istraživačka grupa Brisela objavljuje podatake o ekonomijama u razvoju, poslovanju, spoljnoj politici i globalnim temama, čije izveštaje koriste uticajni poslovni ljudi i investitori.

Vodič za investiranje u Srbiji biće predstavljen pred početak Samita EU - Zapadni Balkan koji se u maju ove godine održava u Sofiji.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Festival Srpske Trpeze
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Belex2018
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side