Mihajlović: Uskoro komercijalni ugovor za Fruškogorski koridor
12.11.2019 Beograd

Mihajlović: Uskoro komercijalni ugovor za Fruškogorski koridor

Mihajlović: Uskoro komercijalni ugovor za Fruškogorski koridor Foto: Novi magazin / Ivan Šepić
Uskoro bi trebalo da bude potpisan komercijalni ugovor o realizaciji projekta izgradnje brze saobraćajnice Novi Sad - Ruma (Fruškogorski koridor), najavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović.

Mihajlović je, na sednici Radne grupe za realizaciju ovog projekta, istakla da je važno da se što pre utvrdi investiciona vrednost projekta.

"Očekujem da uskoro potpišemo komercijalni ugovor i započnemo pregovore o ceni i načinu finansiranja. Cena mora biti razumna i održiva. Sa kineskom kompanijom CRBC imamo odličnu saradnju i verujem da ćemo sve realizovati po planu", rekla je ona, saopoštilo je ministarstvo.

Sednici Radne grupe prisustvovao je i generalni direktor kineske kompanije CRBC u Srbiji, Džang Sjaojuen koji je kazao da je "ova kompanija upoznata sa pojedinostima i karakteristikama na svakoj od četiri deonice budućeg Fruškogorskog koridora".

"Projektno-tehnička dokumentacija će biti spremna na vreme. Mislim da i oko komercijalnog ugovora i cene projekta možemo brzo da se dogovorimo, razumemo stav srpske strane", rekao je on.

Sednici su prisustvovali i predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstva finansija, Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodina, Uprave za javni dug, kabineta predsednice Vlade Srbije, "Puteva" i "Koridora Srbije".

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side