28.11.2018 Beograd

Mihajlović: Ulaganje 55,5 miliona evra u rekonstrukciju brodskih prevodnica na HE Đerdap 1 i 2

Mihajlović: Ulaganje 55,5 miliona evra u rekonstrukciju brodskih prevodnica na HE Đerdap 1 i 2 Foto: Beta, MGSIS
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je danas brodsku prevodnicu na Hidroelektrani Đerdap 1 i najavila da će u njenu rekonstrukciju biti uloženo 28,5 miliona evra.

"Vlada Srbije ulaže 200 miliona evra u razvoj vodnog saobraćaja. Nedavno smo potpisali sa Evropskom investicionom bankom ugovor u vrednosti od 100 miliona evra, a među projektima koji će se finansirati iz tog programa je i revitalizacija brodske prevodnice Đerdap 1", rekla je Mihajlović u Kladovu.

Ona je dodala da će u Kladovu i istočnoj Srbiji ukupno 55,5 miliona evra iz zajma EIB i grantova EU biti uloženo u projekte rekonstrukcije brodskih prevodnica na HE Đerdap 1 i HE Đerdap 2, a da je pored toga u pripremi i projekat vađenja potonule flote iz Drugog svetskog rata iz Dunava.

Direktor Đerdapa 1 Dragan Maksimović najavio je da će radovi na rekonstrukciji brodske prevodnice, koja radi od 1970. godine i od vitalnog je značaja za saobraćaj na Dunavu, početi u septembru 2019. i trajaće godinu dana.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Koka kola počela proces akvizicije srpske kompanije Bambi Koka kola počela proces akvizicije srpske kompanije Bambi

  Kompanija "Koka-kola" (Coca-cola) HBC AG počela je proces akvizicije vodeće domaće konditorske kompanije "Bambi" od fonda "Mid Europa Partners", a u vrednosti od 260 miliona evra, saopštila je danas "Koka-kola" HBC Srbija.

 • Evro danas 118,04 dinara Evro danas 118,04 dinara

  Dinar je danas neznatno promenio vrednost prema evru i zvanični srednji kurs je 118,0471 dinara za jedan evro, što je najjača vrednost dinara u ovoj godini, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

 • Honda zatvara fabriku u Britaniji 2021. Honda zatvara fabriku u Britaniji 2021.

  Japanski proizvođač automobila Honda saopštio je danas da će 2021. godine zatvoriti svoju fabriku u Svindonu u Velikoj Britaniji, što predstavlja pretnju za oko 3.600 zaposlenih.

 • Mihajlović: Ulažemo pet milijardi u infrastrukturu Srbije Mihajlović: Ulažemo pet milijardi u infrastrukturu Srbije

  U novom investicionom ciklusu u infrastrukturne projekte u drumskom i železničkom saobraćaju uložićemo pet milijardi evra, rekla je danas ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović.

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side