28.11.2018 Beograd

Mihajlović: Ulaganje 55,5 miliona evra u rekonstrukciju brodskih prevodnica na HE Đerdap 1 i 2

Mihajlović: Ulaganje 55,5 miliona evra u rekonstrukciju brodskih prevodnica na HE Đerdap 1 i 2 Foto: Beta, MGSIS
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je danas brodsku prevodnicu na Hidroelektrani Đerdap 1 i najavila da će u njenu rekonstrukciju biti uloženo 28,5 miliona evra.

"Vlada Srbije ulaže 200 miliona evra u razvoj vodnog saobraćaja. Nedavno smo potpisali sa Evropskom investicionom bankom ugovor u vrednosti od 100 miliona evra, a među projektima koji će se finansirati iz tog programa je i revitalizacija brodske prevodnice Đerdap 1", rekla je Mihajlović u Kladovu.

Ona je dodala da će u Kladovu i istočnoj Srbiji ukupno 55,5 miliona evra iz zajma EIB i grantova EU biti uloženo u projekte rekonstrukcije brodskih prevodnica na HE Đerdap 1 i HE Đerdap 2, a da je pored toga u pripremi i projekat vađenja potonule flote iz Drugog svetskog rata iz Dunava.

Direktor Đerdapa 1 Dragan Maksimović najavio je da će radovi na rekonstrukciji brodske prevodnice, koja radi od 1970. godine i od vitalnog je značaja za saobraćaj na Dunavu, početi u septembru 2019. i trajaće godinu dana.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side