Mihajlović: U građevinarstvu Srbije rast vrednosti radova i broja zaposlenih
03.08.2020 Beograd

Mihajlović: U građevinarstvu Srbije rast vrednosti radova i broja zaposlenih

Mihajlović: U građevinarstvu Srbije rast vrednosti radova i broja zaposlenih Foto: Beta / Zoran Petrovic
U Srbiji se, pored rasta broja gradilišta, kojih na današnji dan ima 61.443, u drugom kvartalu ove godine beleži i rast broja zaposlenih u građevinarstvu.

To je danas izjavila resorna ministarka Zorana Mihajlović i navela da je broj zaposlenih u građevinarstvu za 10 odsto veći u odnosu na isti period prošle godine, i to i u izgradnji stanova, putarskom i železničkom sektoru.

U izjavi posle sednice Saveta za BDP, rekla je: "Na dobrom smo putu i uverena sam da će građevinarstvo do kraja godine ostati važan činilac rasta BDP-a".

Mihajlović je navela da se kontinuirano prate svi faktori koji mogu da utiču na rast BDP-a, jer od toga zavisi održivost domaće ekonomije.

"Za sve one koji kritikuju broj gradilišta u Srbiji, činjenice potkrepljujemo rastom broja zaposlenih i rastom vrednosti izvedenih građevinskih radova", rekla je Mihajlović.

Ona je ponovila da u odnosu na prošlu godinu, Srbija ima 16.000 gradilišta više, i da je veća i vrednost građevinskih radova, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side