Mihajlović: Tražiću smenu nekih direktora javnih preduzeća
19.11.2020 Beograd

Mihajlović: Tražiću smenu nekih direktora javnih preduzeća

Mihajlović: Tražiću smenu nekih direktora javnih preduzeća Foto : Beta/ZORAN PETROVIC
Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da će tražiti smene nekih direktora javnih preduzeća u energetskom sektoru.

Ona je na predstavljanju "Bele knjige" Saveta stranih investitora rekla da nije zadovoljna time što ta preduzeća ne postižu rezultate koji se od njih očekuju i da će zbog toga neki direktori biti smenjeni, a ne po partijskoj liniji ili iz nekih drugih interesa.

Mihajlović je navela da reforme u Srbijagasu kasne šest do sedam godina i da to preduzeće, koje je pored Elektroprivrede Srbije jedno od najznačajnijih u energetskom sektoru, nije razdvojilo delatnosti, odnosno ne posluje u skladu sa Zakonom o javnim preduzećima.

Kako je objasnila, Srbijagas ima 13 povezanih preduzeća, od kojih su četiri u njegovom stopostotnom vlasništvu, a jedno je i Transportgas, koje bi po njenim rečim, treba da bude izdvojeno iz Srbijagasa.

"Od nekih preduzeća u sasatavu Srbijagasa nije moguće dobiti nikakve informacije, a kamoli dokumentaciju", rekla je Mihajlović.

Istakla je da neki od direktora javnih preduzeća u oblasti energetike dobijaju apanaže od 10.000 do 15.000 evra mesečno, dodajući da ona neće predlagati ljude koji bi mogli da vode ta preduzeća, jer je to kadrovska politika Vlade Srbije.

Ona je navela i da su se čelnici nekih javnih preduzeća u energetskom sektoru "krili" iza parije ili Rusije, što, kako je ocenila, nema opravdanja.

autor: TKĐ izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
E-pretplata
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
No? istraživa?a 2020
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side