Mihajlović sa zamenikom ministra saobraćaja BiH o prelazu u Bratuncu i auto-putu Beograd-Sarajevo
13.09.2019 Beograd

Mihajlović sa zamenikom ministra saobraćaja BiH o prelazu u Bratuncu i auto-putu Beograd-Sarajevo

Mihajlović sa zamenikom ministra saobraćaja BiH o prelazu u Bratuncu i auto-putu Beograd-Sarajevo Foto: Novi magazin/ Ivan Šepić
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović danas je, na marginama otvaranja sedišta Transportne zajednice u Beogradu, razgovrala sa zamenikom ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Sašom Dalipagićem o aktuelnim infrastrukturnim projektima dve države.

"Srbija je krenula u izgradnju auto-puta ka BiH, na deonici od Sremske Rače do Kuzmina. Za deonicu Požega-Kotroman u toku je izrada projektno-tehničke dokumentacije.

Ovo je važan projekat za obe zemlje i još jače povezivanje. Do sada smo imali dobru saradnju, očekujem da u skorijem periodu usaglasimo i dva međudržavna sporazuma, kako za izgradnju autoputa Beograd-Sarajevo, tako i sporazum o održavanju svih mostova između dve zemlje, kojih je 11", rekla je Mihajlović, saoštio je njen kabinet.

Ona je izrazila i očekivanje da će bosanska strana uskoro rešiti pitanje graničnog prelaza na mostu Ljubovija-Bratunac, jer je to interesu građana, te da se zalaže za formiranje zajedničkih graničnih prelaza između Srbije i BiH, gde je to moguće.

Zamenik ministra BiH rekao je da očekuju da se uskoro obezbede nedostajuća sredstva u budžetu za izgradnju graničnog prelaza sa Srbijom i podržao ideju o zajedničkim prelazima.

"Učinićemo sve da do kraja godine potpišemo oba međudržavna sporazuma. Vaša i podrška predsednika (Aleksnadra) Vučića za izgradnju auto-puta od Sarajeva do Beograda nam je izuzetno važna. Nemamo otvorenih pitanja i nastavljamo zajedničku saradnju", rekao je Dalipagić.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side