Mihajlović sa britanskom ambasadorkom o izgradnji Moravskog koridora i vazdušnom saobraćaju
18.02.2020 Beograd

Mihajlović sa britanskom ambasadorkom o izgradnji Moravskog koridora i vazdušnom saobraćaju

Mihajlović sa britanskom ambasadorkom o izgradnji Moravskog koridora i vazdušnom saobraćaju Foto: Beta/Milan Obradović
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infarstrukture Srbije Zorana Mihajlović i ambasadorka Velike Britanije u Beogradu Šan Meklaud saglasile su se danas da je potrebno da se u najskorijem roku potpiše i sporazum o vazdušnom saobraćaju između dve države, s obzirom na to da su se za to stekli uslovi nakon Bregzita.

Mihajlović i Meklaud su pored saradnje u oblasti vazdušnog saobraćaja razgovarale i o izgradnji Moravskog koridora, kao i zajedničkim projektima u cilju unapređenja rodne ravnopravnosti u Srbiji, navedeno je u saopštenju Ministarstva.

Mihajlović je istakla da je Moravski koridor izuzetno važan za Srbiju, te da je saradnja sa kompanijama "Behtel" i "Enka" veoma dobra.

"S obzirom na to da zajednički realizujemo ovaj značajan projekat, želim da vas izvestim da sve teče po ugovorenoj dinamici. Izrada tehničke dokumentacije za uređenje Morave je u toku, radi se eksproprijacija na preostalim sekcijama, u završnoj smo fazi pregovora za sporazum o zajmu", rekla je ministarka.

Kako je precizirano, na sastanku je bilo reči i o projektu "Rodno odgovorno upravljanje", koji Кoordinaciono telo za rodnu ravnopravnost realizuje sa resornim ministarstvima i UN Women, a koji se finansira iz britanskog Fonda za dobru upravu, te potrebi zajedničke saradnje u borbi protiv rodnih stereotipa.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Ekonomske mere Vlade: Po glavi 100 evra Ekonomske mere Vlade: Po glavi 100 evra

  Zašto bi bogati dobijali pomoć u vreme krize? Zar pola milijarde evra nije moglo da se podeli korisnicima socijalne pomoći ili nezaposlenima? Hoće li svi koji otpuste radnike biti kažnjeni tako što neće imati pravo ni na kakvu pomoć države? Kako da obavežete nekoga ko nema nikakav prihod da zadrži zaposlene?

 • Mihajlović: Кamioni u tranzitu od danas bez policijske pratnje, roba će stizati brže do kupaca Mihajlović: Кamioni u tranzitu od danas bez policijske pratnje, roba će stizati brže do kupaca

  Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da je od danas ukinuta policijska pratnja kamionima u tranzitu kroz Srbiju, što će omogućiti brži prevoz robe do krajnjih kupaca.

 • Kopač: EU razmatra taksu na emisije ugljenika sa Zapadnog Balkana Kopač: EU razmatra taksu na emisije ugljenika sa Zapadnog Balkana

  Članice Energetske zajednice (EZ) proteklh godina su preuzimale ključne pravne tekovine EU u energetici ali je Unija u poslednje dve godine intenzivirala politiku dekarbonizacije a ugovorne strane EZ nisu uhvatile korak, ocenio je direktor Sekretarijata EZ Janez Kopač i upozorio na moguće uvođenje takse na CO2 članicama EZ.

 • Radna prava u vreme korone: Prekobrojni i prezaposleni Radna prava u vreme korone: Prekobrojni i prezaposleni

  Pandemija virusa COVID-19 ostavlja posledice na sav radni svet, pošto su neke delatnosti, poput zdravstva, trgovine i komunalnih službi, uz policiju i vojsku, naprosto prezaposlene, a druge, suprotno, dišu na škrge jer niko ne traži njihove proizvode i usluge. Kriza je ugrozila i pravo na rad, pa je pitanje ko i kako može pomoći zaposlenima koji ostaju bez posla i prihoda.

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side