Mihajlović: Prve procene štete u saobraćaju i infrastrukturi Srbije veće od 110 miliona evra
24.03.2020 Beograd

Mihajlović: Prve procene štete u saobraćaju i infrastrukturi Srbije veće od 110 miliona evra

Mihajlović: Prve procene štete u saobraćaju i infrastrukturi Srbije veće od 110 miliona evra Foto: Beta/Aleksandar Stojanović
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da su, prema prvim procenama, štete u saobraćaju i infrastrukturi Srbije, zbog epidemije korona virusa, veće od 110 miliona evra.


Kako je navela, ne postoji deo transportnog sistema koji ne trpi štetu u vreme epidemije korona virusa, bilo da se govori o vazdušnom, železničkom, vodnom ili drumskom saobraćaju.

"Prve procene štete u saobraćaju i infrastrukturi iznose više od 110 miliona evra! Ministarstvo saobraćaja je na direktnoj vezi sa svim kompanijama i ovom prilikom upućujem poziv svim građevinskim i putarskim firmama, kao i udruženjima i komorama, da nam dostave svoja mišljenja, predloge i trenutno stanje, kako bismo zajedno napravili realan program mera kako izaći iz ove krize", izjavila je Mihajlović, navedeno je u saopštenju.

Ona je istakla da se na proceni štete i planu ekonomskog oporavka misli i radi od prvog dana kada se desila zaraza, kao i da je oformljen poseban krizni štab na kojem se prave procene štete i donose mere.

"Ne samo da je reč o merama koje donosimo i koje ćemo donositi u ovom periodu, već mislimo i na dan posle i pravimo veliki program i plan za trenutak kada će se sve ovo završiti. Mi činimo sve da prođemo sa što manje žrtava i problema", rekla je Mihajlović.

Istakla je da štetu trpi i vodni saobraćaj, gde ne radi putnički saobraćaj i otkazani su veliki kruzeri, ali i železnički, koji beleži i mali pad kargo prevoza, kao i autobuski prevoz.

"Bez sumnje, najviše je pogođen vazdušni saobraćaj i do sada je od počeka krize direktna šteta oko 40 miliona evra, dok se šteta po privredu, ako govorimo o avio- industriji i preduzećima iz tog sektora, procenjuje i na više", rekla je ona.

Mihajlović je poručila svim kompanijama u oblasti građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture da pokušaju da održe koliko je moguće nivo aktivnosti, a da je Ministarstvo tu za sve predloge i mišljenja, te da se mogu direktno obratiti na imejl adresu Ministarstva: kabinet@mgsi.gov.rs.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side