Mihajlović: Pregovaramo o izgradnji poslednje deonice obilaznice oko Beograda
17.09.2020 Beograd

Mihajlović: Pregovaramo o izgradnji poslednje deonice obilaznice oko Beograda

Mihajlović: Pregovaramo o izgradnji poslednje deonice obilaznice oko Beograda Foto: Beta/MGSI/Zoran Petrović
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa generalnim direktorom kineske kompanije "Pauer Čajna" Jang Boom i direktorom azerbejdžanske kompanije "Azvirt" Ahmetom Muratom Turkogluom o nastavku izgradnje obilaznice oko Beograda od Bubanj potoka do Pančeva (sektor C).

Mihajlović je rekla da je plan da se, po završetku radova na izgradnji sektora B (Batajnica-Bubanj potok), započne izgradnja i poslednje deonice, što će doprineti potpunom završetku drumsko-železničke obilaznice oko Beograda.

"Završetak obilaznice podrazumeva izmeštanje teretnog saobraćaja iz centra grada, unapređenje bezbednosti saobraćaja, kao i dalji privredni rast zbog razvoja novih industrijskih zona u pojasu obilaznice. Očekujem da se u najskorijem roku zatvore pregovori u vezi sa tehničkim rešenjem i vrednosti projekta i pristupi potpisivanju komercijalnog ugovora", rekla je ona.

Direktori "Pauer Čajne" i "Azvirta" istakli su spremnost da nastave saradnju na izgradnji sektora C obilaznice, kao i da pregovore o ceni privedu kraju.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side