07.12.2017 Beograd

Mihajlović o Transportnoj zajednici Zapadnog Balkana

Mihajlović o Transportnoj zajednici Zapadnog Balkana Foto: Beta / Mileta Mirčetić
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović rekla je danas da je odluka da u Srbiji bude sedište Transportne zajednice Zapadnog Balkana znači da će se preko Beograda koordinirati regionalni projekti i aktivnosti na stvaranju jedinstvenog tržišta transporta.

Ona je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva, rekla da je određivanje sedišta Transportne zajednice korak dalje u primeni Sporazuma o Transportnoj zajednici koji je letos potpisan u Trstu.

"Zajednički ćemo praviti planove narednih godina i razvijati našu transportnu mrežu, koja je i deo evropske transportne mreže", rekla je Mihajlovićeva.

Ona je ocenila da su svi koridori koje je Srbija predložila EU postali deo evropske transportne mreže.

"To znači da ćemo nastaviti da gradimo auto-puteve i modernizujemo pruge koje je Vlada Srbije definisala kao prioritet. U tome će nam pomoći i to što će Beograd biti sedište Transportne zajednice", dodala je ona.
Video

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Festival Srpske Trpeze
Pročitajte i...
  • Intervju Marija Labović: Stranci su oduševljeni gostoprimstvom Srba Intervju Marija Labović: Stranci su oduševljeni gostoprimstvom Srba

    Ko su turisti u Srbiji? Zašto dolaze, šta im se nudi, kakvi su im utisci? Kako se ove godine Srbija našla među zemljama na CNN-ovoj listi preporučenih turističkih destinacija? Šta nam stranci zameraju, a šta hvale? Na ova i mnoga druga pitanja u razgovoru za Novi magazin odgovara Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije (TOS).

  • Mihajlović: Američka kompanija zainteresovana za izgradnju Moravskog koridora Mihajlović: Američka kompanija zainteresovana za izgradnju Moravskog koridora

    Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izrazila je danas očekivanje da će u narednom periodu biti potpisan Memorandum o saradnji sa američkom kompanijom "Behtel" koja je zainteresovana za izgradnju Moravskog koridora, odnosno autoputa Pojate - Preljina.

  • Predstavnici MMF-a sutra u Beogradu razgovaraju sa delegacijom Srbije Predstavnici MMF-a sutra u Beogradu razgovaraju sa delegacijom Srbije

    Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i delegacija Srbije sastaće se sutra u Beogradu povodom prvog razmatranja sprovođenja novog program saradnje uz podršku Instrumenta za koordinaciju politike (Policy Coordination Instrument - PCI), najavljeno je danas iz Vlade Srbije.

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Belex2018
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side