Mihajlović: Na istočnom kraku Кoridora 10 ostalo još jedan odsto radova
18.07.2019 Beograd

Mihajlović: Na istočnom kraku Кoridora 10 ostalo još jedan odsto radova

Mihajlović: Na istočnom kraku Кoridora 10 ostalo još jedan odsto radova Foto: Beta / Mileta Mirčetić
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da je na celom istočnom kraku Кoridora 10 ostalo da se završi još jedan odsto radova, odnosno oko 100 metara trase na deonici Bancarevo-Crvena Reka i ponovila da bi ceo put trebalo da bude pušten u saobraćaj na jesen.

"I u Grdelici smo imali sličnu situaciju, da je svega nekoliko tačaka ostalo da se radi, a tako je i sada, na istočnom kraku, na kojem pratimo radove iz kampa 'Кoridora Srbije' u Beloj Palanci, gde takođe imamo nekoliko zahtevnih kosina i klizišta. Verujem da ćemo na jesen pustiti u saobraćaj ceo istočni krak Кoridora 10", rekla je Mihajlović za RTS.

Mihajlović je rekla da je tokom izgradnje ovog auto-puta bilo mnogo problema sa planiranjem radova i projektovanjem, da se sada ti problemi rešavaju i da se na nekim pozicijama uvode i novi izvođači koji će efikasnije završiti radove.

"Istočnim krakom Кoridora 10 Srbija ne samo da se bolje povezuje sa Bugarskom, već je u pitanju i ozbiljna tranzitna ruta ka Turskoj i ka Bliskom istoku, koja vodi preko Srbije. Ovaj auto-put je važan i za brži razvoj ovog dela Srbije, što vidimo i po firmama koje posluju u Slobodnoj zoni Pirot, kao i po tome kako sam grad danas izgleda, po punim hotelima i restoranima", rekla je Mihajlović.

Ona je istakla i da u poslednjem kvartalu ove godine počinju i radovi na modernizaciji, rekonstrukciji i elektrifikaciji pruge Niš - Dimitrovgrad.

"Projekat vredan oko 268 miliona evra, uključuje i radove i izgradnju obilazne pruge oko Niša, koju su Nišlije čekale i tražile da se izgradi decenijama", dodala je ministarka.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side