Mihajlović: Na istočnom kraku Кoridora 10 ostalo još jedan odsto radova
18.07.2019 Beograd

Mihajlović: Na istočnom kraku Кoridora 10 ostalo još jedan odsto radova

Mihajlović: Na istočnom kraku Кoridora 10 ostalo još jedan odsto radova Foto: Beta / Mileta Mirčetić
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da je na celom istočnom kraku Кoridora 10 ostalo da se završi još jedan odsto radova, odnosno oko 100 metara trase na deonici Bancarevo-Crvena Reka i ponovila da bi ceo put trebalo da bude pušten u saobraćaj na jesen.

"I u Grdelici smo imali sličnu situaciju, da je svega nekoliko tačaka ostalo da se radi, a tako je i sada, na istočnom kraku, na kojem pratimo radove iz kampa 'Кoridora Srbije' u Beloj Palanci, gde takođe imamo nekoliko zahtevnih kosina i klizišta. Verujem da ćemo na jesen pustiti u saobraćaj ceo istočni krak Кoridora 10", rekla je Mihajlović za RTS.

Mihajlović je rekla da je tokom izgradnje ovog auto-puta bilo mnogo problema sa planiranjem radova i projektovanjem, da se sada ti problemi rešavaju i da se na nekim pozicijama uvode i novi izvođači koji će efikasnije završiti radove.

"Istočnim krakom Кoridora 10 Srbija ne samo da se bolje povezuje sa Bugarskom, već je u pitanju i ozbiljna tranzitna ruta ka Turskoj i ka Bliskom istoku, koja vodi preko Srbije. Ovaj auto-put je važan i za brži razvoj ovog dela Srbije, što vidimo i po firmama koje posluju u Slobodnoj zoni Pirot, kao i po tome kako sam grad danas izgleda, po punim hotelima i restoranima", rekla je Mihajlović.

Ona je istakla i da u poslednjem kvartalu ove godine počinju i radovi na modernizaciji, rekonstrukciji i elektrifikaciji pruge Niš - Dimitrovgrad.

"Projekat vredan oko 268 miliona evra, uključuje i radove i izgradnju obilazne pruge oko Niša, koju su Nišlije čekale i tražile da se izgradi decenijama", dodala je ministarka.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Kovačević: Srbiji potrebnije direktne strane investicije, nego zaduživanje kod DFC Kovačević: Srbiji potrebnije direktne strane investicije, nego zaduživanje kod DFC

  Srbija treba da traga za direktnim stranim investicijama, a dolazak u Beograd Finansijske korporacije SAD za međunarodni razvoj (DFC), koja će samo kreditima finansirati projekte, znači veće zaduživanje, rekao je danas konsultant za strane investicije Milan Kovačević.

 • Mali: U novembru prvi efekti dolaska DFC-a Mali: U novembru prvi efekti dolaska DFC-a

  Ministar finansija Srbije Siniša Mali rekao danas da očekuje da će se u novembru ove godine videti pri efekti dolaska Finansijske korporacije SAD za međunarodni razvoj (DFC) i da SAD nudi milijarde dolara za razvoj srpskih kompanija i infrastrukturne projekte.

 • Đorđević: Novi propisi za strance koji iz Srbije rade onlajn Đorđević: Novi propisi za strance koji iz Srbije rade onlajn

  Ministar Srbije za rad, Zoran Đorđević, najavio je danas izmene Zakona o zapošljavanju stranaca i Zakona o strancima da bi se obezbdili veći prihodi države od toga što sve veći broj stranaca iz Srbije radi "na daljinu", za firme u drugim zemljama.

 • Mihajlović: Formiran tim koji će 24 sata dnevno raditi sa DFC-om Mihajlović: Formiran tim koji će 24 sata dnevno raditi sa DFC-om

  Mnistarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović danas je sa delegacijom američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC) razgovarala o infrastrukturnim projektima važnim za povezivanje Beograda, Prištine i celog regiona, kao i o osnaživanju žena i podršci ženskom preduzetništvu.

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side