Mihajlović: Most na Savi, na putu Ruma-Šabac, biće završen do kraja 2022.
15.07.2020 Beograd

Mihajlović: Most na Savi, na putu Ruma-Šabac, biće završen do kraja 2022.

Mihajlović: Most na Savi, na putu Ruma-Šabac, biće završen do kraja 2022. Foto: Beta/MGSI/Zoran Petrović
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je radove na izgradnji mosta na Savi, u okviru projekta izgradnje auto-puta i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica, koji bi trebalo da bude završen do kraja 2022.

"Vrednost ove investicije je blizu pola milijarde evra, a most će krajem 2022. uz svu podršku i izazove biti završen", rekla je danas Mihajlović, saopštilo je ministarstvo.

Mihajlović je istakla da će ovaj deo Srbije dobiti važnu saobraćajnicu - najbržu vezu sa Bosnom i Hercegovinom i Republikom Srpskom, ali i sa Novim Sadom.

"Važno je da se povezujemo sa regionom, ali jednako je važno i da delovi Srbije budu povezani dobrom infrastrukturom", rekla je ona.

Dodala je i da ovih dana obilazi sva gradilišta, jer hoće da podrži građevinare, koji uprkos epidemiji korona virusa rade gde god je to moguće.

"Naša gradilišta nisu zatvorena, nije jednostavno raditi, ali pridržavaju se svi maksimalno svih mera opreza i bezbednosti", rekla je Mihajlović i dodala da će najveći izazov biti da se privreda radi u vreme pandemije.

Šef projekta iz "Кoridora Srbije" Nikola Кaradžić izjavio je da se trenutno izvode radovi na mačvanskoj strani, na prilaznoj konstrukciji.

Kako je rekao Karadžić, u toku su radovi na izgradnji šipova i priprema za njihovo postavljanje u reci Savi.

"Ovaj most povezuje dve deonice - auto-put od Rume do Šapca i brzu saobracajnicu od Šapca do Loznice i dužine je 1,3 kilometra. Radovi se odvijaju zadovoljavajućim intenzitetom", naveo je on.

Direktor azerbejdžanske kompanije "Azvirt", Murat Turkoglu, koja izvodi radove na ovoj deonici, rekao je da je privilegija graditi u Srbiji, te da je infrastruktura osnov ekonomskog prosperiteta jedne zemlje.

"Zajedno ćemo iskoristiti sve kapacitete i nećemo se štedeti dok uspešno ne realizujemo i ovaj projekat, poštujući sve svetske standarde i inovativnu mehanizaciju, rekao je Torkoglu.

Projekat saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica vredan je ukupno 467,5 miliona evra, a dužina auto-puta i brze saobraćajnice je 77 kilometara.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
  • Er Srbija i Turkiš erlajnz šire saradnju Er Srbija i Turkiš erlajnz šire saradnju

    Srpski nacionalni avio-prevoznik Er Srbija i Turkiš erlajnz postigli su sporazum o proširenju poslovne saradnje kod-šer ugovorom koji će pokrivati destinacije iz saobraćajnih mreža obe kompanije, saopštila je danas Er Srbija.

  • Svetska banka finansira program integrisanog razvoja koridora Save i Drine Svetska banka finansira program integrisanog razvoja koridora Save i Drine

    Svetska banka (SB) objavila je danas da je Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori odobrila 123,2 miliona evra (134 miliona dolara) za prvu fazu programa integrisanog razvoja koridora Save i Drine (SDIP) čiji je cilj da ojača prekograničnu saradnju kroz upravljanje vodnim resursima i da unapredi plovnost vodnog puta i zaštitu od poplave.

  • Vučić: Država do sada pomogla privredu i građane sa 5,8 milijardi evra Vučić: Država do sada pomogla privredu i građane sa 5,8 milijardi evra

    Paket pomoći, koji je država Srbija namenila privredi i građanima, kako bi ublažila posledice pandemije koronavirusa, do sada ukupno iznosi 5,8 milijardi evra, odnosno 12 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), što je jedan od najvećih paketa pomoći koji je neka zemlja pripremila, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side