Mihajlović: Luka Novi Sad od danas na međunarodnoj pozornici vodnog saobraćaja
27.09.2019 Beograd

Mihajlović: Luka Novi Sad od danas na međunarodnoj pozornici vodnog saobraćaja

Mihajlović: Luka Novi Sad od danas na međunarodnoj pozornici vodnog saobraćaja Foto: Beta / Dragan Gojic
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je danas Luku Novi Sad povodom uključivanja te kompanije u globalni lanac luka kojima upravlja kompanija DP World iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Ona je istakla da je današnji dan važan jer je Luka Novi Sad ušla na međunarodnu pozornicu vodnog saobraćaja.

Kompanija DP Word je vlasnik Luke Novi Sad od marta ove godine.

"DP World je prvi strani investitor u vodnom saobraćaju u Srbiji. Drago mi je da za partnera imamo jednu od najboljih svetskih kompanija, kojoj je novosadska luka 79. po redu u svetu kojom upravlja. Decenijama se nije ulagalo u vodni saobraćaj, mi tu grešku ispravljamo", rekla je ministarka.

Dodala je da će u Luku Novi Sad biti uloženo 30 miliona evra, a da će država nastaviti ulaganja i u druge luke - Sremsku Mitrovicu, Prahovo, Bogojevo, Smederevo.

                                                                                               Foto: Beta / Dragan Gojic

"Srbija se menja u infrastrukturnom pogledu, jer je infrastruktura osnova privrednog razvoja. To možete videti i u Novom Sadu, pored ulaganja u luku završen je Žeželjev most, gradi se brza pruga, nove saobraćajnice", rekla je ona.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je istakao zadovoljstvo zbog ulaganja u nvosadsku luku, rekavši da DP World vodi računa o zaposlenima, životnoj sredini i Novom Sadu.

"Pokazali su da su i društveno odgovorna kompanija koja ulaže i u druge segmente. Raduje me da će Novi Sad dobiti jedan od najmodernijih pristana za putnike i što ćemo Novi Sad, Vojvodinu i Srbiju moći da približimo turistima", rekao je on.

Ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiji, Mubarak al Daheri, rekao je da dobri odnosi dve vlade, kao i predsednika Srbije i prestolonaslednika Abu Dabija, treba da se prenesu i na operativni nivo i ekonomsku saradnju.

"Godinu i po dana su trajali pregovori. Verujem da će upravljanje Lukom Novi Sad biti na najvišem nivou, kao što je i saradnja dve vlade izuzetna", rekao je ambasador.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side