24.06.2019 Beograd

Mihajlović: Izgradnja Moravskog koridora može da počne na leto

Mihajlović: Izgradnja Moravskog koridora može da počne na leto Foto: Beta/Kabinet potpredsednice Vlade
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da izgradnja Moravskog koridora, "najznačajnijeg autoputa uz Koridor 10 za Srbiju", može da počne na leto.


"Ovaj autoput je izuzetno važan za državu jer će spojiti koridore 10 i 11, odnosno centralnu Srbiju, gde živi više od pola miliona stanovništva i posluje više od 20.000 firmi", izjavila je Mihajlović, saopšteno je iz ministarstva.

Ona je navela da će sutra, u utorak, Skupština Srbije razmatrati predlog Zakona o postojanju javnog interesa za izgradnju Moravskog koridora.

"Izgradnja Moravskog koridora specifičan je projekat jer podrazumeva izgradnju autoputa, najmodernije telekomunikacione mreže i zaštitu Morave i njenih pritoka", rekla je Mihajlović, gostujući na TV Prva.

Mihajlovićeva je istakla da će Vlada Srbije uredbom propisati kriterijume za izgradnju ovog koridora jer je u interesu da najbolje kompanije realizuju taj projekat.

"Behtel je jedna od najboljih svetskih kompanija. Važno je da radimo sa najboljima jer će nam doneti nove tehnologije, znanja i iskustva. Da bismo bili u prilici da razgovaramo sa najboljima moramo imati stabilan budžet, političku situaciju i dokumentaciju, što smo i obezbedili", rekla je Mihajlović.

Ona je navela i da će, prema procenama, autoput od Preljine do Pojata biti gotov za dve i po godine, a njegova izgradnja koštaće oko 800 miliona evra. 

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
  • NBS: Povećan kreditni rejting Srbije NBS: Povećan kreditni rejting Srbije

    Rejting agencija Standard and Poor's povećala je kreditni rejting Srbije sa "BB" na "BB+" i ocenila izglede za dalje povećanje rejtinga kao pozitivne, što je snažan signal da su i u narednom kraćem roku moguća dalja povećanja kreditnog rejtinga, saopštila je večeras Narodna banka Srbije.

  • Kopač: U Elektromreži Srbije znali da Kosovo izlazi iz njenog regulatornog bloka Kopač: U Elektromreži Srbije znali da Kosovo izlazi iz njenog regulatornog bloka

    Direktor Sekretarijata Energetske zajednice (EZ) Janez Kopač rekao je da potpisivanje ugovora između Operatora sistema transmisije i tržišta električne energije Kosova (KOSTT) i albanskog Operatora prenosnog sistema (OST) o uspostavljanju regulatornog bloka energetskog sistema Kosovo-Albanija nije bilo nepoznato srpskom operatoru Elektromreži Srbije (EMS), kao ni predstavnicima Evropske mreže operatora prenosnih sistema električne energije (ENTSO-E).

  • Potpisan sporazum Srbije i BiH o saradnji u izgradnji auto-puta Beograda - Sarajevo Potpisan sporazum Srbije i BiH o saradnji u izgradnji auto-puta Beograda - Sarajevo

    Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović, potpisala je danas sa zamenikom ministra telekomunikacija i saobraćaja Bosne i Hrecegovine (BiH) Sašom Dalipagićem sporazum između Vlade Srbije i Saveta ministara BiH o saradnji na realizaciji projekta auto-puta Beograd-Sarajevo.

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side