13.09.2017 Beograd

Mihajlović i Negre: Nastavak uspešne saradnje sa Evropskom investicionom bankom

Mihajlović i Negre: Nastavak uspešne saradnje sa Evropskom investicionom bankom Foto: Beta, MGSI
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je danas u Beogradu s direktorkom Kancelarije Evropske investicione banke za Zapadni Balkan Dubravkom Negre o postignutim rezultatima u oblasti infrastrukturnih projekata i nastavku saradnje.

"Modernizacija i rekonstrukcija pruge Niš-Dimitrovgrad projekat je o kom se govorilo 20 godina. Zajedno sa EIB-om ga pokrećemo, jer Niš je centralni deo ovog dela Balkana i mora biti dobro infrastrukturno povezan," izjavila je Mihajlovićeva, a saopštilo resorno ministarstvo.

Ona se posebno osvrnula i na projekat izgradnje autoputa Niš-Merdare-Priština.

"U pitanju je veoma važan projekat koji će pomoći srpskom narodu na Kosovu i Metohiji. Razgovarali smo sa Evropskom investicionom bankom kako bismo već sledeće godine počeli izgradnju prve deonice Niš-Pločnik", istakla je Mihajlovićeva.

Dubravka Negre podsetila je da je Evropska investiciona banka opredelila 30 miliona evra za Zapadni Balkan do 2020. godine.

"Polovina tog novca, 15 miliona evra, biće investirano u Srbiji i mi smo kao banka spremni da podržimo sve projekte, kako one koji su u toku, tako i nove koje ministarstvo planira", izjavila je Dubravka Negre.

Ona je rekla da je banka upoznata s postignućima Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost i da je zainteresovana da podrži projekte koji za cilj imaju ekonomsko osnaživanje žena i žensko preduzetništvo.

"Ekonomsko osnaživanje žena i podrška ženskom preduzetništvu jedan je od stubova politike rodne ravnopravnosti koju sprovodimo. S tim u vezi, zainteresovani smo da kroz zajedničku saradnju pomognemo ženama preduzetnicama da započnu i održe svoj biznis", zaključila je Mihajlovićeva.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Evro danas 118,14 dinara Evro danas 118,14 dinara

  Dinar danas ima približno istu vrednost prema evru kao juče i zvanični srednji kurs je 118,1454 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

 • Subvencijama nemačkom Kontinentalu država urušava domaće IT kompanije Subvencijama nemačkom Kontinentalu država urušava domaće IT kompanije

  Konsultant za strana ulaganja Milan Kovačević ocenio je da su subvencije Vlade Srbije od 9,5 miliona evra nemačkoj kompaniji "Kontinental" za otvaranje Centra za istraživanje i razvoj napravile štetu domaćim IT kompanijama.

 • Malinari danas kod ministra poljoprivrede Malinari danas kod ministra poljoprivrede

  Predstavnike Asocijacije malinara Srbije primiće danas ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović na hitan razgovor oko rešavanja problema otkupa i niske cene malina, najavio je predsednik tog udruženja Dobrivoje Radović.

 • Rusija uzvraća na američke tarife na uvoz Rusija uzvraća na američke tarife na uvoz

  Rusija je najavila uzvratne mere u odgovoru na potez Sjedinjenih Država da uvedu uvozne takse na strani čelik i aluminijum.

Preporuke prijatelja
NASLOVI
Zlatiborac
credi agricole
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side