13.09.2017 Beograd

Mihajlović i Negre: Nastavak uspešne saradnje sa Evropskom investicionom bankom

Mihajlović i Negre: Nastavak uspešne saradnje sa Evropskom investicionom bankom Foto: Beta, MGSI
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je danas u Beogradu s direktorkom Kancelarije Evropske investicione banke za Zapadni Balkan Dubravkom Negre o postignutim rezultatima u oblasti infrastrukturnih projekata i nastavku saradnje.

"Modernizacija i rekonstrukcija pruge Niš-Dimitrovgrad projekat je o kom se govorilo 20 godina. Zajedno sa EIB-om ga pokrećemo, jer Niš je centralni deo ovog dela Balkana i mora biti dobro infrastrukturno povezan," izjavila je Mihajlovićeva, a saopštilo resorno ministarstvo.

Ona se posebno osvrnula i na projekat izgradnje autoputa Niš-Merdare-Priština.

"U pitanju je veoma važan projekat koji će pomoći srpskom narodu na Kosovu i Metohiji. Razgovarali smo sa Evropskom investicionom bankom kako bismo već sledeće godine počeli izgradnju prve deonice Niš-Pločnik", istakla je Mihajlovićeva.

Dubravka Negre podsetila je da je Evropska investiciona banka opredelila 30 miliona evra za Zapadni Balkan do 2020. godine.

"Polovina tog novca, 15 miliona evra, biće investirano u Srbiji i mi smo kao banka spremni da podržimo sve projekte, kako one koji su u toku, tako i nove koje ministarstvo planira", izjavila je Dubravka Negre.

Ona je rekla da je banka upoznata s postignućima Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost i da je zainteresovana da podrži projekte koji za cilj imaju ekonomsko osnaživanje žena i žensko preduzetništvo.

"Ekonomsko osnaživanje žena i podrška ženskom preduzetništvu jedan je od stubova politike rodne ravnopravnosti koju sprovodimo. S tim u vezi, zainteresovani smo da kroz zajedničku saradnju pomognemo ženama preduzetnicama da započnu i održe svoj biznis", zaključila je Mihajlovićeva.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
FEST 2018
NASLOVI
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side Zemunske kapije bmw