Mihajlović: Do kraja godine biće završeno 7,7 kilometara obilaznice oko Beograda
11.09.2020 Beograd

Mihajlović: Do kraja godine biće završeno 7,7 kilometara obilaznice oko Beograda

Mihajlović: Do kraja godine biće završeno 7,7 kilometara obilaznice oko Beograda Foto : Beta/ZORAN PETROVIC
Deonica obilaznice oko Beograda, od Ostružnice do Bubanj potoka, dužine 7,7 kilometara, biće završena pre planiranog roka i puštena u saobraćaj do kraja ove godine, kazala je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona je u razgovoru sa investitorom, izvođačima i podizvođačima radova na toj deonici rekla da očekuje da obilanica oko Beograda, ukupne dužine 47 kilometara, bude zavšena u roku, početkom 2022. godine.

Izgradnja obilaznice počela je septembra 2018. godine, a glavni izvođač radova je kineska kompanija Pauer Čajna.

"Iako je rok bio sledeće godine, Beograd će do kraja ove godine dobiti 7,7 kilometara od mosta Ostružnica do petlje Orlovača. Svaki kilometar koji završimo i uključimo u saobraćaj važan je za smanjenje gužvi u Beogradu, jer je to jedan od retkih evropskih gradova koji nema obilaznicu, a od 16.000 do 17.000 automobila prolazi ovuda dnevno", rekla je ministarka.

Dodala je da će u ponedeljak biti održan sastanak na temu nastavka izgradnje obilaznice od Bubanj potoka do Pančeva.

Vršilac dužnosti direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak rekao je da nije lako realizovati projekat izgradnje obilzanice oko Beograda.

"Mnogo teških kamiona prolazi ovuda, izmestili smo ih sa Gazele. Problema ima jer je zahtevan posao. Ono što je važno jeste da mora da se primenjuje odgovarajuća tehnologija i procedure, te da se reši eksproprijacija", rekao je Drobnjak.

autor: TKĐ izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side