Mihajlović: Auto-put Miloš Veliki učiniće taj deo Srbije privlačnijim za investicije
18.08.2019 Beograd

Mihajlović: Auto-put Miloš Veliki učiniće taj deo Srbije privlačnijim za investicije

Mihajlović: Auto-put Miloš Veliki učiniće taj deo Srbije privlačnijim za investicije Foto: Beta/MSGI/Mileta Mircetic
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je danas da će puštanjem u saobraćaj autoputa "Miloš Veliki", od Obrenovca do Čačka, čitav taj deo Srbije biti bolje i bezbednije povezan, ali i privlačniji za nove investicije i za turizam.

Mihajlović je za televiziju Pink rekla da će se koristi od autoputa "Miloš Veliki" videti još bolje u decembru, kad bude puštena u saobraćaj i deonica dužine 17,6 kilometara od Surčina do Obrenovca.

"Danas potpisujemo i vrlo važan ugovor za izgradnju deonice Novi Beograd-Surčin, takođe na Koridoru 11. Planiramo da radove počnemo u martu i trajaće oko godinu i po dana", rekla je Mihajlović.

Ona je istakla da ove godine počinje izgradnja Moravskog koridora u septembru, kao i da će uskoro biti obeležen početak radova na autoputu Sremska Rača-Kuzmin, a u novembru izgradnja autoputa i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica.

"Nastavićemo da uređujemo i Koridor 10 i Koridor 11, zajedno sa Turističkom organizacijom. Ali, još je važnije to što autoputevi znače ostvarenje vizije Vlade, a to je da ljudi ostanu da žive ovde u Srbiji i da se deca rađaju", rekla je Mihajlović.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side