Mali: Zadovoljni smo ponudom NLB banke, pregovori o kupovini Komercijalne banke do kraja januara
27.12.2019 Beograd

Mali: Zadovoljni smo ponudom NLB banke, pregovori o kupovini Komercijalne banke do kraja januara

Mali: Zadovoljni smo ponudom NLB banke, pregovori o kupovini Komercijalne banke do kraja januara Foto: Beta / Slobodan Miljevic
Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je zadovoljan ponudom koju je NLB banka dala za kupovinu Komercijalne banke, da će pregovori trajati do kraja januara i istakao da je država sada bliža prodaji nego odluci da ostane vlasnik Komercijalne banke, preneo je današnji "Blic".

"Siguran sam da ćemo proces dovesti do kraja. Zadovoljni smo cenom koju je ponudila NLB banka, a imajući u vidu multiplikatore Komercijalne banke u odnosu na njenu knjigovodstvenu vrednost", katao je Mali za "Blic" i naveo da nije reč o sumi od 450 miliona evra, kako se pominjalo u nekim medijima, ali nije iznosio podatke o visini ponude.

On je kazao da bi do kraja januara trebalo da budu završeni razgovori sa prvorangiranim ponuđačem NLB bankom, navodeći da bi se, ukoliko se uspešno završe, već početkom februara znalo ime kupca.

Mali je dodao i da, ukoliko pregovori sa NLB bankom ne uspeju, postoji mogućnost da se počnu pregovori sa drugorangiranim ponuđačem.

Pored slovenačke NLB banke, ponude za kupovinu akcija dali su Rajfajzen banka i Aik banka.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side