11.10.2017 Beograd

Mali: U Beogradu manje od 90.000 nezaposlenih

Mali: U Beogradu manje od 90.000 nezaposlenih Foto: Beta/Beoinfo
U Beogradu je na kraju septembra bilo 89.392 nezaposlenih, najmanje u poslednjih nekoliko decenija, izjavio je danas gradonačelnik Siniša Mali.


"Beograd je još jednom potvrdio da je pokretač razvoja cele privrede Srbije. U avgustu je bilo 90.628 nezaposlenih a u septembru je taj broj pao ispod 90.000, dok je krajem 2013. godine bilo oko 110.000 ljudi bez posla", rekao je Mali a saopštila je pres služba Gradske uprave.

On je istakao da se u Beogradu otvaraju nove fabrike i gradilišta i da dolaze novi investitori.

"Želim da pokrenem i novo zapošljavanje u gradskim komunalnim preduzećima gde nedostaje kadar – u Elektranama varioci, u GSP-u vozači. Pokrenut je taj investicioni ciklus, nikada manje nezaposlenih i to je sjajna slika našeg grada", rekao je gradonačelnik.

On je dodao da nezaposlenost više nije prvi problem grada i da se sada radi i na drugim stvarima poput ulepšavanja grada, asfaltiranja ulica, sređivanja vodovoda i kanalizacije, da se porodiljama da još veća pomoć, kao i socijalnim kategorijama kojima je pomoć najpotrebnija.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
  • Vujović: Nagrade i bonusi mogu da se isplate bez rebalansa budžeta za ovu godinu Vujović: Nagrade i bonusi mogu da se isplate bez rebalansa budžeta za ovu godinu

    Ministar finansija Srbije Dušan Vujović rekao je danas da za isplatu nagrada i bonusa zaposlenima u javnom sektoru nije neophodan rebalans budžeta za ovu godinu već samo dopuna Zakona o budžetu pošto je državna kasa u suficitu, a dodatni rashodi ne prelaze 8,3 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP).

  • Evro danas 119,62 dinara Evro danas 119,62 dinara

    Dinar je danas zadržao približno istu vrednost prema evru i zvanični srednji devizni kurs je 119,6237 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Preporuke prijatelja
DUNAV BANER
NASLOVI
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side Zemunske kapije festival nauke bmw