08.02.2020 Beograd

Mali: MMF krajem februara u Beogradu

Mali: MMF krajem februara u Beogradu Foto: Beta/Milan Obradović
Ministar finansija Siniša Mali je najavio da će krajem februara u Beograd doći misija Međunarodnog monetarnog fonda, sa kojom će razgovarati o rezultatima u 2019. godini, predviđenim stopama rasta, ali i o reformi platnih razreda i nastavku reforme Poreske uprave.

Mali je gostujući na televiziji Pink rekao da će se u narednom periodu "još više ulagati" u obrazovanje, digitalizaciju, unapređenje poslovnog okruženja, transport i energetiku, navodi se u današnjem saopštenju Ministarstva finansija.

Kazao je i da je Srbija prihvatila problem odlaska mladih i da će biti uložen "veliki novac" iz budžeta da bi se on rešio.

Mali je naveo da je prethodnih godina samo Ministarstvo finansija pripremilo 76, od oko 180 zakona, koji su prošli parlament.

"Vrlo brzo će nam izaći i Zakon o igrama na sreću, idemo sa novim zakonima koji su vezani za dalji razvoj tržišta kapitala. Imao sam razgovore i o razvoju kriptovaluta u našoj zemlji, naredne nedelje očekuje me potpisivanje sporazuma sa Juroklir bankom", rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, 2019. godine je ostvaren priliv stranih direktnih investicija od 3,8 milijardi evra. "Preko 60 odsto svih investicija koje dođu u ovaj region, dolaze u Srbiju. Кada govorimo o projektu 'Srbija 2025', 14 milijardi evra ćemo u narednih 5 godina uložiti u kanalizaciju, vodovod, fabrike za prečišćavanje otpadnih voda", rekao je Mali.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
online izdanje
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side