Mali: Košarkaški i fudbalski klubovi Partizan i Crvena zvezda od države dobili 4,4 milijarde dinara
22.10.2019 Beograd

Mali: Košarkaški i fudbalski klubovi Partizan i Crvena zvezda od države dobili 4,4 milijarde dinara

Mali: Košarkaški i fudbalski klubovi Partizan i Crvena zvezda od države dobili 4,4 milijarde dinara Foto: Novi magazin / Zoran Raš
Ministar finansija Srbije Siniša Mali rekao je danas je su košarkaški i fudbalski klubovi "Partizan" i "Crvena zvezda" od 2014. godine od države dobili više od 4,4 milijarde dinara.

Mali je novinarma rekao da je Košarkaški klub "Crvena zvezda" od države od 2014. do 2019. godine dobio 1,626 milijarde dinara, a u istom periodu je Košarkaški klub "Partizan" dobio 1,217 milijardi dinara.

Kako je dodao, Fudbalski klub "Partizan" je od 2014. do 2019. godine dobio 543,87 miliona dinara, a već su primljena i sredstva do 2022. godine u iznosu od 355,5 miliona dinara, tako da je taj klub ukupno dobio 899,4 miliona dinara, a kada je reč o fudbalskom klubu "Crvena zvezda" ukupno je uplaćeno 727 miliona dinara.

Mali je objasnio da je tim sportskim klubovima malo novca uplaćeno iz državnog budžeta, a ostale uplate su preko državnih institucija, preduzeća čiji je država vlasnik, lokalnih samouprava.

"Ovo su samo uplate u novcu, a postoji i drugi način pomoći kao što su krediti, izdavanje garancija, reprogram poreskih obaveza", rekao je ministar i naveo da košarkaški i fudbalski klubovi "Partizan" i "Crvena zvezda" po osnovu reprograsma poreza duguju milijardu dinara.

Mali je najavio da će država i dalje da pomaže sportske klubove kako bi promovisali državu u inostranstvu.

Na pitanje kada će sportski klubovi biti privatizovani on je kazao da ne zna u kojoj je fazi priprema zakona o privatizaciji u toj oblasti.

 

Pomoć penzionerima biće isplaćena 5. novembra

Ministar Mali obišao je danas Klub za stare na Vračaru i najavio da će 5. novembra biti isplaćena pomoć penzionerima od 5.000 dinara.

On je rekao da su najviše zahvaljujući podršci najstarijih sugrađana završene teške mere finansijske konsolidacije i u Beogradu i u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Mali je dodao da će od 1. januara biti povećane penzije, po švajcarskoj formuli, na osnovu iznosa prosečne plate i stope inflacije.

"To je najbolja moguća formula koja se primenjuje u celom svetu. Mi već sada znamo, a za par dana ćemo znati sigurno, da li je reč o povećanju penzija između 5,3 i 5,4 odsto", rekao je Mali.

On je govoreći o klubovima za stare istakao da je "lepo da postoje takva mesta za druženje, socijalizaciju i kreativnost".

"Ukupno je 2014. godine bilo 20 klubova za stare, a danas ih je za 10 više. Uskoro ćemo se videti ponovo, u novom klubu u Železniku, do kraja ove godine", najavio je Mali.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević istakao je da je briga o starima prioritet politike Vlade Srbije, kao i da je jedno od obećanja da se dobrobit države oslikava na život svih građana pa i penzionera.

On je rekao da su mnogi projekti u planu, a jedan od njih je i saradnja sa PIO fondom na otvaranju klubova za penzionere, ali i realizacija međugeneracijskog projekta saradnje najmlađih i najstarijih sugrađana.

Đorđević je izrazio nadu da će se slični klubovi, kao ovaj na Vračaru, otvarati širom Srbije i da će to prepoznati lokalne vlasti, jer je "briga o starima, briga o nama samima".

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • DW: Posao u Nemačkoj - stručna radna snaga sa Balkana DW: Posao u Nemačkoj - stručna radna snaga sa Balkana

  Više od polovine ljudi sa Zapadnog Balkana koji u Nemačku dolaze da rade po posebnim pravilima za taj region - radi kao stručna radna snaga, pokazuje studija Instituta za istraživanje tržišta rada i poziva (IAB).

 • RSE: Srbija radi na zakonu o kriptovalutama RSE: Srbija radi na zakonu o kriptovalutama

  U Srbiji je počela izrada nacrta zakona o kriptovalutama koji treba da uredi toblast i IT preduzetnicima olakša poslovanje, objavio je Radio slobodna Evropa (RSE).

 • Evro danas 117,58 dinara Evro danas 117,58 dinara

  Zvanični srednji kurs dinara prema evru je danas 117,5845 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

 • U Srbiji u julu mesečna inflacija dva odsto U Srbiji u julu mesečna inflacija dva odsto

  U Srbiji su u julu ove godine cene proizvoda i usluga lične potrošnje, kojima se meri inflacija, povećane u proseku za dva odsto u poređenju sa prethodnim mesecom, saopštio je danas Republički zavod za statistiku.

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side