Luka Dubai jedina dala ponudu za kupovinu Luke Novi Sad
05.03.2019 Beograd

Luka Dubai jedina dala ponudu za kupovinu Luke Novi Sad

Luka Dubai jedina dala ponudu za kupovinu Luke Novi Sad Foto: Beta/Dragan Gojić
U Ministarstvu privrede Srbije danas je otvorena jedina ponuda za kupovinu Luke Novi Sad, čija je početna ceni bila oko 7,99 miliona evra, a koju je dostavila Luka Dubai iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Arapska kompanija "P end O Port" (P&O Port) iz Dubaija jedina je dala ponudu za kupovinu Luke Novi Sad, jedine preostale luke u državnom vlasništvu u Srbiji.

Komisija za sprovođenje postupka privatitacije novosadske luke će oceniti ispravnost dostavljene dokumentacijea ako bude u skladu sa tenderom biće otvorena i finansijska ponuda.

Pravo učešća na tenderu imale su firme koje se bave lučkom delatnošću u poslednjih deset godina u kontinuitetu, koje su u 2017. imale prihod od najmanje 30 miliona evra, kao i koje su u svakoj od poslednje tri godine imale pretovar od po 1,4 miliona tona.

Na prethodnom tenderu početna cena je bila duplo veća, 15,98 miliona evra, ali nije stigla nijedna ponuda za kupovinu 99,4 odsto akcija tog preduzeća, iako su rokovi dva puta produžavani.

Luka Novi Sad ima pretovar od oko milion tona robe godišnje, a kapaciteti su joj veći od 2,5 miliona tona. U toj kompaniji radi oko 150 ljudi, a u poslednje četiri godine poslovala je profitabilno.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side