Lufthanza zbog štrajka otkazuje 1.300 letova u četvrtak i petak
06.11.2019 Frankfurt

Lufthanza zbog štrajka otkazuje 1.300 letova u četvrtak i petak

Lufthanza zbog štrajka otkazuje 1.300 letova u četvrtak i petak Ilustracija / Foto: Pixabay.com
Nemačka aviokompanija Lufthanza saopštila je da otkazuje 1.300 letova sutra i preksutra pošto nije uspela pravnim putem da blokira poziv na štrajk sindikata kabinskog osoblja UFO.

Oko 2.300 od 3.000 letova predviđenih u četvrtak biće obavljeno i 2.400 u petak umesto predviđenih 3.000, što će pogoditi ukupno oko 180.000 putnika, navela je danas kompanija u saopštenju.

Štrajk treba da počne noćas u ponoć i da traje do petka u ponoć po lokalnom vremenu. Pogodiće sve letove koji polaze sa nemačkih aerodroma, bilo da su domaći ili međunarodni, saopštio je sindikat UFO.

Sindikat je odlučio da pokrene ovaj štrajk zbog upornog odbijanja kompanije Lufthanza da pregovara o njihovim zahtevima, navodi se u saopštenju.

Pokušaj kompanije da sudskim putem spreči štrajk odbačen je danas u sudu za rad u Frankfurtu. Kompanija se žalila na tu odluku i tokom večeri će se znati odgovor na žalbu.

Lufthanza je naglasila da njene filijale Eurovings, Džermanvings, Sanekpsres, Lufthanza Sitilajn, Svis, Edelvajs, Ostrijan erlajns, Er Dolomiti i Brasels erlajns, nisu pogođeni ovim štrajkom.

Razmatra se na kojim linijama bi te aviokompanije mogle da koriste veće letelice da bi mogle da ponude alternativu putnicima pogođenim štrajkom.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side