13.03.2018 Beograd

Ljajić: Uspostavljanje avio-linije sa Iranom važno za dolazak turista

Ljajić: Uspostavljanje avio-linije sa Iranom važno za dolazak turista Foto: prscr ytb
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, Rasim Ljajić ocenio je danas da je ponovno uspostavljanje avio-linije sa Iranom najbolji pokazatelj da se Srbija sprema za dolazak turista iz te zemlje.

Ljajić je na konferenciji za novinare po dolasku prvog aviona iz Teherana na beogradski aerodrom, istakao da su turisti iz Irana samo u januaru ove godine ostvarili 2.305 noćenja u Srbiji i rekao d očekuje da će taj broj rasti.

"Verujemo da će bezvizni režim i direktna avio-linija omogućiti lakšu komunikaciju poslovnih ljudi Srbije i Irana, a želimo da Beograd bude centralno mesto za iranske poslovne ljude i investicije", dodao je on.

"Iran je za nas jedno od osam prioritetnih tržišta, kada govorimo o promotivnim aktivnostima tokom 2018. godine", rekao je Ljajić.

Po njegovim rečima, Srbija se trudi da rizik od zloupotreba bezviznog režima sa Iranom smanji na najmanju moguću meru.

 

Ljajić: Srbija nema problem da izveze meso, već da ga obezbedi dovoljno

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je danas da Srbije nema problem da izveze meso, već da obezbedi dovoljne količine za izvoz.

"Postoji mnogo veća potreba za mesom iz Srbije nego što su sada naši potencijali", rekao je Ljajić novinarima u Beogradu i podsetio da je Srbija imala kvotu za izvoz 8.700 tona goveđeg mesa godišnje u EU, a da je prošle godine izvezeno samo 400 tona.

Srbija je najviše mesa izvezla u zemlje regiona, a sada ima i mogućnost da bez carina godišnje izveze 5.000 tona mesa u Tursku.

Ljajić je podsetio da je prošle nedelje počeo izvoz mesa u Tursku, iako novi sporazum o slobodnoj trgovini s Turskom još nije ratifikovan.

On je ocenio da Srbija ima mogućnost da poveća izvoz poljoprivredne robe, posebno semena pšenice i kukuruza.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
  • Evro sutra 118,40 din Evro sutra 118,40 din

    Dinar će sutra oslabiti za 0,1 odsto prema evru i zvanični srednji kurs biće 118,4079 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
credi agricole
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side