07.12.2018 Beograd

Ljajić: Tokom posete Putina sporazum o slobodnoj trgovini Srbija-Evroazijska unija

Ljajić: Tokom posete Putina sporazum o slobodnoj trgovini Srbija-Evroazijska unija Foto: Beta / Miloš Miškov
Prilikom posete predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji, početkom iduće godine, trebalo bi da se potpiše sporazum o slobodnoj trgovini Srbije i Evroazijske ekonomske unije.

To je danas najavio ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, Rasim Ljajić.

"Više od dve godine vodimo pregovore o zaključenju sporazuma Srbije i Evroazijske ekonomske unije. Do sada smo usaglasili više od 80 odsto teksta novog, modernijeg sporazuma o slobodnoj trgovini. Ostalo je još šest-sedam tarifnih linija oko kojih nemamo saglasnost, ali vodimo intenzivne pregovore o tome", kazao je Lajić posle sednice Mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju Srbije i Azerbejdžana.

On je ocenio da se pregovori vode "u dobroj volji" i rekao da se nada da će se naći kompromisno rešenje za preostale tarifne linije oko kojih još nema saglasnosti.

Ljajić je naveo da će sledeće nedelje biti nova runda pregovora, gde će pokušati da približi stajališta, da bi u januaru bila održana još jedna runda.

"U posetu Srbiji će 11. ili 12. januara doći ministarka Evroazijske unije Veronika Rikišina sa kojom ću voditi finalne razgovore o zaključenju teksta sporazuma, da bi mogao da bude potpisan prilikom posete predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji", rekao je LJajić

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
credi agricole
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side