12.06.2018 Beograd

Lidl u Novoj Pazovi otvorio logistčki centar

Lidl u Novoj Pazovi otvorio logistčki centar
Logistički centar kompanije Lidl otvoren je danas u Novoj Pazovi, a predstavnici tog nemačkog trgovinskog lanca najavili su da će do kraja godine otvoriti između 10 i 20 prodavnica u Srbiji.

U Lidlovom objektu u Novoj Pazovi radi 180 ljudi, prostire se na 45.000 kvadratnih metara, ima mesta za 30.000 paleta i kapacitet za snabdevanje 100 prodavnica.

Kompanija Lidl u Srbiji ima 500 zaposlenih, a objavljen je konkurs za zapošljavanje više od 1.000 prodavaca.

Logistički centar je otvoren u prisustvu predsednika države Aleksandra Vučića, ministra trgovine Rasima Ljajića, predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića i nemačkog ambasadora Aksela Ditmana.

Genaralni direktor kompanije Lidl Srbija Tomislav Šapina je rekao da će taj trgovinski lanac i u Srbiji kao i u drugim zemaljama ponuditi svežu i kvalitetnu robu po najboljoj ceni.

"Nudimo i dobre radne uslove i adekvatnu naknadu u srdačnoj atmosferi", rekao je Šapina.

On je istakao da će Lidl biti dugoročni partner Srbije i da će zajedno da rastu da se razvijaju.

Vičić je rekao da je Lidl u logostički centar u Novoj Pazovi investirao 55 miliona evra i angažovao 50 domaćih izvođača radova sa 2.000 radnika.

"Dolazak Lidla je simobol napretka Srbije jer ta kompanija posluje u 28 evropskih zemalja kojima Srbija želi da se pridruži", kazao je Vučić.

Dodao je da će Lidl ojačati konkurenciju na domaćem tržištu i da će se u njegovim radnjama odmah naći 300 proizvoda iz Srbije, a da se nada da će ih kasnije biti i više.

Po rečima Vučića kupovna moć gradana Srbije će rasti jer će biti veće plate i penzije i oni žele da kupuju kvalitetnu robu, kakvu će Lidl nuditi.

Nemački ambasador Aksel Ditman je kazao da Lidl u Srbiji ne donosi samo radna mesta već i transfer znanja i tehnologija i uključivanje lokalnih dobavljala u njegov lanac.

On je podsetio da u Srbiji posluje 400 nemačkih kompanija koje zapošljavaju više od 45.000 ljudi.

Širom sveta Lidl ima vise 10.000 prodavnica, opslužuje 10 miliona kupaca i ima 150 logističkih centara.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Evro danas 118,14 dinara Evro danas 118,14 dinara

  Dinar danas ima približno istu vrednost prema evru kao juče i zvanični srednji kurs je 118,1454 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

 • Subvencijama nemačkom Kontinentalu država urušava domaće IT kompanije Subvencijama nemačkom Kontinentalu država urušava domaće IT kompanije

  Konsultant za strana ulaganja Milan Kovačević ocenio je da su subvencije Vlade Srbije od 9,5 miliona evra nemačkoj kompaniji "Kontinental" za otvaranje Centra za istraživanje i razvoj napravile štetu domaćim IT kompanijama.

 • Malinari danas kod ministra poljoprivrede Malinari danas kod ministra poljoprivrede

  Predstavnike Asocijacije malinara Srbije primiće danas ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović na hitan razgovor oko rešavanja problema otkupa i niske cene malina, najavio je predsednik tog udruženja Dobrivoje Radović.

 • Rusija uzvraća na američke tarife na uvoz Rusija uzvraća na američke tarife na uvoz

  Rusija je najavila uzvratne mere u odgovoru na potez Sjedinjenih Država da uvedu uvozne takse na strani čelik i aluminijum.

Preporuke prijatelja
NASLOVI
Zlatiborac
credi agricole
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side