Kuvajt odobrio kredit Srbiji
23.10.2012 Beograd

Kuvajt odobrio kredit Srbiji

Kuvajt odobrio kredit Srbiji
Upravni odbor Kuvajtskog fonda za arapski ekonomski razvoj odobrio je kredit Srbiji u iznosu od 25 miliona evra za izgradnju glavne železničke stanice 'Prokop' u Beogradu.

Kabinet potpredsednika Vlade i ministra spoljne i unutrašnje trgovine Rasima Ljajića saopštio je danas da ih je o tome izvestio generalni direktor fonda Abdulvahab Al-Bader.

Zvanično potpisivanje sporazuma o realizaciji kuvajtskog kredita za izgradnju glavne železničke stanice „Prokop" u Beogradu, biće obavljeno u Beogradu 28. novembra ove godine.

U ime Srbije sporazum će potpisati predsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić, a u ime Države Kuvajt potpisnik će biti generalni direktor Kuvajtskog fonda za arapski ekonomski razvoj Abdulvahab Al-Bader.

Tokom novembarskog boravka kuvajtske delegacije u Srbiji, predstavnicima Kuvajtskog fonda za arapski ekonomski razvoj biće predstavljeni i drugi infrastrukturni projekti za čiju realizaciju je zainteresovana Vlada Republike Srbije, a o kojima je bilo reči prilikom prekjučerašnjeg razgovora između potpredsednika Vlade i ministra spoljne i unutrašnje trgovine Rasima Ljajića i premijera Kuvajta Džabera Al-Mubaraka Al-Sabaha.

Srbija je pored Ukrajine jedina evropska država kojoj je u ovoj godini odobren kredit Kuvajtskog fonda za arapski ekonomski razvoj, napominje se u saopštenju.

autor: AM izvor: Tanjug
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side