08.12.2018 Niš

Krkobabić traži popust za penzionere, najavljuje novac za zadruge i manje poreze

Krkobabić traži popust za penzionere, najavljuje novac za zadruge i manje poreze Foto: Beta / Sasa Djordjevic
Penzioneri u Srbije troše godišnje pet milijardi evra i najmanje što trgovinski lanci i korporacije "mogu da učine u znak zahvalnosti je da im izađu u susret određenim popustima",izjavio je danas u Nišu Milan Krkobabić, ministar zadužen u Vladi Srbije za regionalni razvoj.

"Ti popusti treba da budu kontinuirani i u vreme kada je to penzionerima najneophodnije", rekao je Krkobabić na Petom Sajmu penzionera u Oficirskom domu u Nišu gde živi 70.000 penzionera.

Krkobabić je relap da bi u svim regionalnim centrima trebao da bude takvih sajmova kako bi penzioneri mogli povoljnije da dođu do namirnica i usluga.

Krkobabić je pre podne posedio opštinu Doljevac gde će 16. decembra biti su lokalni izbori.

Sastao se s rukovodstvom te opštine i najavio da će najkasnije do 15. decembra zadrugama biti raspodeljena podsticajna sredstva.

U Srbiji će "podsticajna sredstva dobiće 72 zadruge, dok ih je prošle godine dobila 21. Prvi put ove godine novac će biti dodeljen i složenim zadrugama", naveo je Krkobabić.

Kazao je da će zadruga "Složni voćari" u Vojvodini i zadruga "Novi voćari" u Požegi dobiti blizu 60 miliona dinara, a same će uložiiti 300 miliona dinara, odnosno 120 miliona dinara.

Krkobabić je rekao da država mora da se uključi u dovođenje investitora u lokalne zajednice i najavio "prave ekonomske mere koje će imati stimulativni karakter za dolazak investitora" u "rubna područja" - smanjenje stope poreza na dodatu vrednost i taksi.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side